Cytuj:
Cytuj:
....... Motywować swoją prośbę wysokim kosztem szkolenia to na pewno ale czy coś jeszcze?
"Motywować" niczego nie musisz
Muszę
Jeśli nie mam zaświadczenia (tzw rekomendacji) od przyszłego pracodawcy, że po ukończeniu kursu finansowanego przez PUP zatrudni mnie, musi być złożone podanie, no i wniosek który tak czy siak trzeba złożyć przy ubieganiu się o jakiekolwiek szkolenie z PUPu.
Cytuj:
NIKT nie zakwalifikuje Kierowcy na Szkolenie "KW" jeżeli nie będzie spełniał odpowiednich warunków
No nie do końca - jak mnie poinformowano można ubiegac się o finansowanie samej KW. Jesli bezrobotny ma pieniądze na PJ kat C i sam chce sobie ją wyrobić to przecież nikt mu nie zabroni
Cytuj:
ciekawe tylko skąd bezrobotny ma mieć kasę
Możliwości jest sporo
Bezrobotny z punktu widzenia urzędu pracy to ten, który nie ma podpisanej umowy o pracę - reszty można się domyśleć
Co do braku kasy to tak jak ktoś napisał, nie paranoja, tylko indywidualna polityka każdego z osobna PUPu. Moga przeznaczyć malo srodkow na kursy praw jazdy ale za to sporo na kurs wykrawacza mięsa
No a podanie złożyłem, motywując je wysokim kosztem szkoleń, a także późniejszą możliwością rozszerzenia go do kategorii c+e i tym samym samorealizacji, większą możliwością znalezienia pracy. Wstępnie pani mi powiedziała, że zadzwonią w okolicach sierpnia/września.