Strona 16 z 26 [ Posty: 503 ] Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 1826 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 maja 2010, 15:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

dokładnie tak jak pisze Kolega wyżej,też czytałem ustawę i nic nie znalazłem na temat jazdy od 18lat posiadając kurs na przewóz rzeczy.
nie ma nic na temat jak się ma KW do kursu na przewóz rzeczy

Post Wysłano: 27 maja 2010, 17:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

po prostu panowie jesteśmy w czarnej dupi* :shock: dzwoniłem dziś do ITD w Lublinie , rozmawiałem z inspektorem na temat tego wieku i po raz kolejny pokazali ze nie znają przepisów. Powiedział mi że wcale nic nie wie na temat wieku że został zaniżony do 18 lat ,tego inspektora zdaniem dalej obowiązuje 21 lat dla wszystkich :lol: właśnie próbuje sie dodzownic do ekspertów z programu Na osi. :twisted:

Post Wysłano: 27 maja 2010, 17:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Panowie przed sekundą dzwoniłem do "Krajowego Stowarzyszenia Kierowców i Przewoźników Drogowych w Opolu" (Ich pieczątkę mam na zaświadczeniu o kursie na przewóz rzeczy). Miły Pan poinformował mnie że ponoć <21 roku życia mogę jeździć ale tylko do 7.5 tony a wraz z dniem w którym zachlam się z okazji 21 urodzin będę mógł już jeździć bez ograniczeń.

KURDE !!!!

I GDZIE TO NIBY JEST NAPISANE NA BOGA !!!!!!!!!!!

E kat. - 16.02.2010 Kurs na przewóz rzeczy - obecny

Post Wysłano: 27 maja 2010, 17:22

Wprowadzacie niepotrzebnie zamieszanie. Kurs na przewóz rzeczy to kurs na przewóz rzeczy. Kończysz 21 lat i jeździsz bez ograniczeń. Jeśli chodzi o Kwalifikację Wstępną, to robisz 280h i jeździsz od 18 lat, robisz 140h i jeździsz od 21 lat.

Post Wysłano: 27 maja 2010, 17:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

tak kolego to jest logiczne :) jednak inspektor z programu Na osi powiedział coś całkiem innego , i nikt tu zamieszania nie chce robić tylko dowiedzieć sie jak jest w rzeczywistości.
Dodzwoniłem sie do Pani ekspert , dowiedziałem sie że niby mozemy jeździć bo występuję luka w przepisie o ktorym mowa w dzienniku ustaw 235 z 2006 r. pozycja 1701 zmiana o ustawie transporcie drogowym art.4 .Dowiedziałem sie ze moga byc jakies zmiany które beda na pewno na ich stronie , szczerze mówiąc po tej rozmowie nic konkretnego sie nie dowiedziałem , z tego co wywnioskowałem to ta Pani sama do końca nie wie jak to jest. pozdrawiam :P

Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, 18:17 przez slawek90, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 27 maja 2010, 18:04

W sobotę dowiem się na K.W. od inspektora. Akurat ci, z którymi mam zajęcia, są w temacie więc info będzie pewne.

Post Wysłano: 27 maja 2010, 21:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7182535

no to czekamy z niecierpliwością :)

Post Wysłano: 28 maja 2010, 12:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

W końcu nadziałem się na powtórke na osi i faktycznie inspektorek w sposób bezdyskusyjny powiedział, że osoby z kursem na przewóz rzeczy śmigają bez ograniczeń od 18.

Post Wysłano: 28 maja 2010, 12:36

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7411066
Samochód: Volvo

Cytuj:
W końcu nadziałem się na powtórke na osi i faktycznie inspektorek w sposób bezdyskusyjny powiedział, że osoby z kursem na przewóz rzeczy śmigają bez ograniczeń od 18.
dokładnie, potwierdzam bo widziałem ten odcinek i instruktor powiedział że jest tam jakaś luka prawna.
Tylko co wy sie tak podniecacie tym jak połowa osób spuszczających sie z tej informacji nie ma prawka C nawet B i chcą dzwonić i widzieć.
Druga sprawa jak ktoś ma nawt i to 18 , ma KW, C+E+Z+T+Y+X i karte pływacką to niech szuka teraz roboty a jak znajdzie niech sie pochwali.
zycze powodzenia!
Ludzie z wiekiem i doświadczeniem nie umieją czasem a młodzików mająych 18 lat i w głowie mają CS i słit focie na NK beda wsadzać do ciągnika mającego 40 ton i puszczą go na niemcy..
juz to widze.

Post Wysłano: 28 maja 2010, 13:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ehhh

Nie masz racji, bo większośc osob, które emocjonują się tym tematem są wlasnie w takiej sytuacji, ze wszystko mają z kursem na przewóz rzeczy poza wiekiem (ze mną włącznie).

Po drugie pewnie nikt z nas nie myśli o zatrudnieniu od razu na 40tonowym zestawie, a nawet jesli....

Rozumiem, że uważasz, że za te brakujące pare miesięcy wszystko będzie już w porządku jak taki świeżak zasiądzie za sterami takiego zestawu?

Większośc z nas chce sie zatrudnić na jakiejś lekkiej solówce powiedzmy 12 t DMC aby własnie zacząc nabierać doświadczenia, zarówno praktycznego jak i na papierze.

Post Wysłano: 28 maja 2010, 17:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
dokładnie, potwierdzam bo widziałem ten odcinek i instruktor powiedział że jest tam jakaś luka prawna.
Tylko co wy sie tak podniecacie tym jak połowa osób spuszczających sie z tej informacji nie ma prawka C nawet B i chcą dzwonić i widzieć.
Druga sprawa jak ktoś ma nawt i to 18 , ma KW, C+E+Z+T+Y+X i karte pływacką to niech szuka teraz roboty a jak znajdzie niech sie pochwali.
zycze powodzenia!
Ludzie z wiekiem i doświadczeniem nie umieją czasem a młodzików mająych 18 lat i w głowie mają CS i słit focie na NK beda wsadzać do ciągnika mającego 40 ton i puszczą go na niemcy..
juz to widze.

Pomimo tego że ty obraziłeś nas.... ja jednak nie będę cię oceniał bo dla mnie jesteś literkami na monitorze nie znam cię więc się nie wypowiadam. Ale wiem o tobie jedno o czym bardzo łatwo można się przekonać. Nie jesteś specjalnie inteligentną osobą jeżeli oceniasz tak pochopnie. Gdybyśmy rozmawiali na żywo po pierwsze... nie odważył byś się tego powiedzieć. Po drugie dostał byś w ryja od większości osób naszego pokroju które bardzo chcą jeździć wydają na to kupę ciężko zarobionych pieniędzy i mało tego na koniec szkoleń które jak każdy wie nie są łatwe. Okazuje się że jest jakiś głupi kruczek prawny i niestety musimy czekać do 21 urodzin... co najmniej jak by parę miesięcy coś zmieniło....

Więc błagam cię szanowny TomekSW zamknij swój zawór wylotowo-gębowy (usta).
My (ja) cię nie obrażamy... więc dlaczego ty wprowadzasz taką atmosferę ??
Po za tym miły TomekSW ,swoją wypowiedzią złamałeś regulamin forum

ps. Czytając twoje mądrości przypomniała mi się pewna historyjka, w najlepszej i najstarszej Łódzkiej szkole jazdy WOTA. Pracuje pewien bardzo doświadczony instruktor u którego to specjalnie robiłem wszystkie godziny, gdyż jest bardzo wymagający. Dzięki to czemu doskonale uczy. Pewnego razu jak to zawsze debatując za kółkiem, powiedział mi ważną rzecz właśnie...
Słuchaj młody... ty jesteś pasjonat chcesz jeździć widać że dobrze ci to idzie.... tylko pamiętaj w życiu spotkasz wielu cwaniaków wielce doświadczonych którzy to robili prawo jazdy jak to jeszcze wystarczyło pojechać do przodu do tyłu i zdane..... (takie wyolbrzymienie) Będą ci prawić mądrości jakim ty zerem jesteś jak ty nic nie potrafisz a jacy to oni są świetni..... bo od 10 lat robią tę samą trasę tym samym samochodem i wielcy znawcy jazdy.....
cwaniaków młody spotkasz wielu....
ale ty rób swoje....
chcesz jeździć to jeździj...

w tym miejscu pozdrowienia do Pana Piotra Chutnika nauczył mnie więcej niż 13 lat szkoły

Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, 17:54 przez Ksawerowiczan, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 28 maja 2010, 17:42

Cytuj:
Okazuje się że jest jakiś głupi kruczek prawny i niestety musimy czekać do 21 urodzin...
Zaraz, zaraz... Skoro wydałeś tyle pieniędzy, to nie można było zorientować się wcześniej, że i tak będziesz mógł jeździć po UKOŃCZENIU 21 lat, tylko wyzywać się publicznie na forum?

Post Wysłano: 28 maja 2010, 18:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Okazuje się że jest jakiś głupi kruczek prawny i niestety musimy czekać do 21 urodzin...
Zaraz, zaraz... Skoro wydałeś tyle pieniędzy, to nie można było zorientować się wcześniej, że i tak będziesz mógł jeździć po UKOŃCZENIU 21 lat, tylko wyzywać się publicznie na forum?
A co by to zmieniło Doktorze House ??

to założenie było całkowicie hipotetyczne.....

Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, 18:08 przez Ksawerowiczan, łącznie zmieniany 2 razy.

Post Wysłano: 28 maja 2010, 18:05

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
zycze powodzenia!
juz to widze.

Pomimo tego że ty obraziłeś nas.... ja jednak nie będę cię oceniał bo dla mnie jesteś literkami na monitorze nie znam cię więc się nie wypowiadam. Ale wiem o tobie jedno o czym bardzo łatwo można się przekonać. Nie jesteś specjalnie inteligentną osobą jeżeli oceniasz tak pochopnie. Gdybyśmy rozmawiali na żywo po pierwsze... nie odważył byś się tego powiedzieć. Po drugie dostał byś w ryja od większości osób naszego pokroju które bardzo chcą jeździć wydają na to kupę ciężko zarobionych pieniędzy i mało tego na koniec szkoleń które jak każdy wie nie są łatwe. Okazuje się że jest jakiś głupi kruczek prawny i niestety musimy czekać do 21 urodzin... co najmniej jak by parę miesięcy coś zmieniło....

Więc błagam cię szanowny TomekSW zamknij swój zawór wylotowo-gębowy (usta).
My (ja) cię nie obrażamy... więc dlaczego ty wprowadzasz taką atmosferę ??
Po za tym miły TomekSW ,swoją wypowiedzią złamałeś regulamin forum

ps. Czytając twoje mądrości przypomniała mi się pewna historyjka, w najlepszej i najstarszej Łódzkiej szkole jazdy WOTA. Pracuje pewien bardzo doświadczony instruktor u którego to specjalnie robiłem wszystkie godziny, gdyż jest bardzo wymagający. Dzięki to czemu doskonale uczy. Pewnego razu jak to zawsze debatując za kółkiem, powiedział mi ważną rzecz właśnie...
Słuchaj młody... ty jesteś pasjonat chcesz jeździć widać że dobrze ci to idzie.... tylko pamiętaj w życiu spotkasz wielu cwaniaków wielce doświadczonych którzy to robili prawo jazdy jak to jeszcze wystarczyło pojechać do przodu do tyłu i zdane..... (takie wyolbrzymienie) Będą ci prawić mądrości jakim ty zerem jesteś jak ty nic nie potrafisz a jacy to oni są świetni..... bo od 10 lat robią tę samą trasę tym samym samochodem i wielcy znawcy jazdy.....
cwaniaków młody spotkasz wielu....
ale ty rób swoje....
chcesz jeździć to jeździj...

w tym miejscu pozdrowienia do Pana Piotra Chutnika nauczył mnie więcej niż 13 lat szkoły

Kolego przykro mi że podbudwany opiniami ludzi którzy 10 lat jeżdzą tą samą trasą egazamincyjną i mówią wszytkim to samo bo za to im płacą chcesz sie kłucić i wmawiać ze kogoś obrażam jak niko nie obraziłem, nie podałem konkretnego imienia, nazwiska czy nicku wiec wypraszam sobie wmawianie że kogos obraziłem.
Druga sprawa że doskalne wiem z włąsnego przykłądu ze majac 21 lat czy 22 majac wszytkie kursy ciężko znaleść pracę w której nie bedziesz wyzyskiwany.
Kolejna sprawa ze inspektor z NA OSI powiedział że stary kurs na przewóz rzeczy = pełną KW a to uprawnia do kierowania zestawami majac nawet 18 lat.
Oczywiście ja wiem tylko tyle i to podkreśla co było powiedziane w NA OSI ponieważ nie czytałem żadnych rozporządzeń, a wiec jak chcesz kozaczyć to zapraszam do lektury tych wszytkich rozporządzeń i potem stawiania sie na starszych i wmawiania im ze obrażają.
Na koniec powiem i życze Ci aby poszło po Twojej myśli i nawrt jak masz te 19 lat i wszytkie papiery do znalezienia pracy jakiej kolwiek na kategorie E lub C i podzielenia sie juz nie gadam z cąłym forum, jak tylko ze Mna w ceulu udowodnienia Mi ze nie miałem racji.
Dziękuje i uważam z mojej strony temat za zamknięty :)
pozdrawiam, TomekSW :)

P.S. Jeśli ktos faktycznie sie poczuł urażony to przepraszam.

Post Wysłano: 28 maja 2010, 18:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

dobra Panowie ja wymiękam .....
dosyć mam głupot na tym forum....
niczego konkretnego się tu dowiedzieć nie można i tak wszystko trzeba weryfikować...
jedyne co to można dostać po łbie od takich cwaniaków pokroju TomkaSW.....
Już teraz wiem przed kim przestrzegał mnie moderator pierwszego dnia na forum...

Post Wysłano: 28 maja 2010, 18:17

Cytuj:
Już teraz wiem przed kim przestrzegał mnie moderator pierwszego dnia na forum...
Nikt nikogo nie trzyma tu na siłę, a tacy pretensjonalni, siejący zamęt użytkownicy jak widać sami wymiękają i forum funkcjonuje dalej.

Post Wysłano: 28 maja 2010, 22:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie jest prawdą, że znalezienie zatrudnienia w tak młodym wieku jest niemozliwym. są takie przykłady na forum, niedawno wypowiadał się jakiś chłopak który jeździ zestawem a ma 19 lat. Nie wiem nawet czy nie w tym temacie.

W wielu dystrybucjach bez problemu zatrudnia się młodych. Nie znaczy to oczywiście, że są to posady dobrze płatne.

Osobiscie sprawdziłem, ze są firmy, do których sie wchodzi, idzie do kadrowej, pokazuje CV. Dla niejednej kadrowej kierowca to taki sam pracownik jak każdy inny i jak podoba jej sie CV, dobrze patrzy z facjaty to nie roztrząsa sie czy aby za młody, nie za młody za kółko tylko przechodzi się do konkretów.

Tak więc nie ma co uogólniać, poza tym nikt w tym temacie nie powiedział, ze prace znaleźć jest latwo, temat był o czym innym, a zrodził się jedynie OT.

Post Wysłano: 28 maja 2010, 22:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7182535

No ja jestem w takiej sytuacji, gdzie w chwili obecnej mam 19 lat i robotę mam ugadana na międzynarodówce jako drugi kierowca... dla mnie bajka...
trochę pieniędzy będzie, najważniejsze doświadczenie też a na weekendu w domku... wszystko jest prawie tip top, tylko nie wie czy może mnie zatrudnić ;/ dlatego potrzebna jest pewna informacja, że przewóz rzeczy jest równoważny do KW :!: wszystkie potrzebne mi kwity mam dopiero od tej środy, więc jeśli jest to możliwe to jadę na załadunek/rozładunek z bratem i jak w drodze powrotnej jest trochę czasu daje mi jechać :D z czego ja jestem bardzo zadowolony... trochę nakrzyczy, i podpowie jak się zachować na drodze. Jak na razie musi wystarczyć mi to 8)

Post Wysłano: 29 maja 2010, 10:38

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
jest niemozliwym.
nie użyłem takiego słwoa w mojej wypowiedzi Panie Kolego Sympatyczny :)
Powiedziałem ze cięzko, nawet bardzo.
i dlatego pisze ze jak ktoś znajdzie to niech da znać :)

Post Wysłano: 29 maja 2010, 11:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

mógł by mi ktoś powiedzieć w jakim odcinku na osi to było?! i gdzie go moge znaleść.

E Pany wpadłem na pomysł , trzeba się zgadać i napisać do NA OSI z prośbą o wyjaśnienie tego co powiedzieli tzn, oparcie swojej teorii jakimiś przepisami - papierem.
kto by to zrobił??

Tomek SW, że co niektórzy np. ja nie mam napisane w podpisie B,C,BE,CE itd co tam mam rozmiar buta długość f.... nie znaczy że tego nie mam,tylko nie czuje potrzeby się tym chwalenia.
Dla niektórych widzę wiek 21 lat jest takim cudownym czymś że pyk! mija 21l i nagle staję się bezpieczniejszym kierowcą i wogóle...
kilka miesięcy w tą czy w tą to żadna różnica, żadna...

Strona 16 z 26 [ Posty: 503 ] Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 1826 Następna