Dzięki za odpowiedź, wczoraj z ciekawości przejrzałem stronę firmy w której jeździ C4 pokazany przez Ciebie na zdjęciu. Trafiłem na kilka krótkich filmów gdzie można zobaczyć pojazdy z takimi tablicami w akcji. Tablice te posiadają możliwość wyświetlania znaków z obu stron.
GG: 0
Cytuj:
Ktoś kiedyś pytał jak jest wyposażony w środku samochód do pilotażu, pokazywałem już Berlingo z MICRO-TRANS, czas pokazać Opla Combo z firmy, w której pracuję:
Porządny plakat na ścianie podczas wypoczynku robi swoje
GG: 9992528
Samochód: Fiat Marea Weekend
Witam nowego forumowicza Typowo na Śląsku to nie wiem ale słyszałem, że Transannaberg Wiesiollek ze Strzelec Opolskich poszukuje pilotów, o ile to jeszcze aktualne. Ale mile widziane C+E A także musisz być dobry w j. niemieckim bo to robota na Bf-3. Najlepiej dzwonić po firmach i pytać (Lustereczko w Twoją stronę)
Mam takie pytanie z czystej ciekawości: Jakie są stawki firm pilotujących? Nie chodzi mi o zarobki tylko o to jaka jest stawka za pilotowanie (km i godzina)
Czy posiada ktoś jakieś materiały (książki, artykuły, notatki, itp.) dotyczące pilotażu, pilotowania i wyposażenia samochodów pilotujących, ewentualnie czy wiecie może gdzie można zrobić jakiś kurs lub przeszkolenie, żeby czegoś się o dowiedzieć o tym fachu?
Było o tym już setki razy, ale nie chce się poszukać co? Aby jeździć po kraju wystarczy zrobić kurs kierowania ruchem w pobliskim WORD, koszt ok. 400zł. Na samochód BF3 (z tablicą) musisz zrobić kurs w Niemczech zakończony egzaminem, dobra znajomość języka niemieckiego. Przepisy odnośnie wyposażenia pojazdu do pilotażu transportów ponadgabarytowych masz TU. To tak w skrócie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 11 gości