GG: 11187010
Samochód: BMW E36 M52b20
Volvo Trucks ma zaszczyt zawiadomić, że na wystawie BAUMA zaprezentuje ważną dla firmy nowość – samochód ciężarowy Volvo FMX. Pojazd ten zaprojektowano specjalnie z przeznaczeniem dla ciężkiego transportu terenowego/drogowego w sektorze budowlanym.
Aby doczekać do 19 kwietnia kiedy będzie premiera całkowita i się wszystko okaże.Ale bardzo ale to bardzo mnie ciekawi jego nowy wygląd i kombinacje napędu.
Przyznam, że wizualnie jestem pozytywnie zaskoczony. Dla niektórych może wyglądać kosmicznie, ale mi bardzo się podoba. Ciekawe jak to będzie spisywać się w terenie. W sumie na tych gierkach na stronie VolvoFMX wypada całkiem nieźle, ale praktycznie każdy producent dodaje swojemu autu parę plusów.
GG: 11187010
Samochód: BMW E36 M52b20
Dopuszczalna masa całkowita pojazdu:
18 do 48 t
Wysokość ramy:
900 do 1240 mm
Silniki::
D11C: 330, 370, 410, 450 KM
D13C: 380, 420, 460, 500 KM
Muszę przyznać że dość ciekawy ten FMX. Na początku pewnie będzie budził wiele kontrowersji ale tak jest zawsze. Duża gama silników do wyboru więc każdy znajdzie coś dla siebie. Teraz tylko czekać na informacje jak to się sprawuje w praktyce.
Jak myślisz, po co takie lusterko? Założyli takie, żeby przy ewentualnej "kontuzji" koszty wymiany były niższe, dlatego Scania też w budowlanych modelach używa innego rodzaju luster niż w autach długodystansowych, czy nawet do dystrybucji.
Mi się podoba, zdecydowanie na plus
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Według Mnie obudowa lusterek jest okej .Zauważyłem,że producenci Volvo zrobili spód plastikowy jak w Actrosie.A co do reszty to bardzo mi się podoba to auto.Ciekawe w jakiej konfiguracji będzie występować i od kiedy trafi do sprzedaży.
Jak dla mnie autko bardzo bardzo fajne .
Podoba mi się i grill i lustereczka .
Tak jak wyżej było pisane duża gama silników wiec na pewno Volviak znajdzie szerokie grono zwolenników.
Volvo na pewno będzie się dobrze sprawować tak jak przyzwyczaiła nas do tego ta marka .
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 7 gości