Odświeżam kotleta, dla autora tematu udało się zdobyć dofinansowanie z PUP ? 2011 to ciężki rok dla bezrobotnych, rząd obciął o 65% pieniądze dla PUP, więc coraz ciężej dostać się na jakiekolwiek szkolenie. Z dniem 1 kwietnia można składać wnioski o przyznanie dofinansowania do 2500 pln na Kwalifikację Wstępną, wziąłem z UP wniosek o skierowanie na szkolenie i deklarację o zatrudnieniu od pracodawcy. Szkolenie jest indywidualne, więc chyba troszkę inaczej niż u autora. W każdym bądź razie też jest punkt: "Uzasadnienie celowości szkolenia".
Może ktoś z was ma jakiś ciekawy pomysł, albo ktoś składał już taką deklarację i została rozpatrzona pozytywnie? Na tekst mam 5 linijek i chciałbym wszystkie zapełnić. Myślałem nad czymś takim:
"Moim marzeniem od małego było zostanie zawodowym kierowcą. Z motoryzacją mam styczność od najmłodszych lat. Teraz gdy Urząd Pracy dał możliwość dofinansowania szkolenia, moje marzenie z dzieciństwa w końcu jest w stanie się spełnić."
Nie wiem czy nie za bardzo ubarwione i co jeszcze można dopisać, żeby zapełnić wszystkie linijki ? ;>
Za wszelkie rady dziękuję i pozdrawiam.