Witam
Jestem nowy na forum i chciałbym zadać kilka pytań w związku z tym kursem, i tym że całe te przepisy są, jak wszyscy dobrze wiemy nie sprecyzowane i ogólnie do dup...
Szukam co jakiś czas informacji, czy coś przypadkiem nie uległo zmianie, ceny troszkę idą w dół, ale tak po za tym to chyba bez zmian, chodź plotki o nowych cenach, dofinansowaniach itd..są i jest ich coraz więcej, trudno się połapać w tym wszystkim, a więc oto moje pytania do kompetentnych ludzi z tego forum:
1.Czy dostał ktoś kurs kwalifikacji wstępnej (nie przyśpieszonej) z urzędu pracy??
2.Czy mając poniżej 21 lat i mając kurs kwalifikacji wstępnej mogę prowadzić zestaw powyżej 7,5 tony??
3.Czy znacie jakieś szkoły które organizują kurs kwalifikacji wstępnej z dofinansowaniem unijnym, w dobrej cenie na terenie Dolnego śląska??
4. Czy znacie jakieś nowe informacje na temat ceny tego kursu, dofinansowań oraz finansowania kursu z urzędu pracy?
5. (Pytanie Bonusowe) Które od jakiegoś czasu mnie bardzo nurtuje, mam 20 lat, 4 miesiące do 21 i obowiązuje mnie kwalifikacja wstępna normalna w cenie około 5 tysięcy, jak będę już miał upragnione 21 lat, będę mógł zrobić sobie kwalifikacje wstępną przyśpieszoną o połowę tańszą, obecnie mam zerowe doświadczenie i mając te 21 lat również będę miał zerowe doświadczenie, czy ma to jakiś ukryty sens, czy wam też wydaje się że ten przepis to idiotyzm? Młodość = głupota i brak rozwagi, o to w tym chodzi??
4 Miechy do 21 lat, lepiej czekać czy mimo wszystko szukać tej kwalifikacji wstępnej po urzędach pracy lub w jakiś szkołach z dofinansowaniem.
Byłbym wdzięczny za odpowiedzenie chociaż na jedno pytanie.
Pozdrawiam.