Cytuj:
Witam was tu wszystkich zgromadzonych...
Mam pytanko.. Czy sypiac z beczki do beczki moge sie podlaczyc do wyjscia tej drugiej, czy musze weza trzymac przez dekiel gorny?
Możesz sypać górą albo dołem, w obu przypadkach dekiel musi być otwarty lub uchylony żeby odpowietrzyć silos.
Cytuj:
Sobie tak pomyslalem ze jezeli pozamykam oczywiscie wszystkie zawory ( gorny, dodatkowy, na sita ) a otworze te glowne od zsypu i poluzuje dekiel dla odpowietrzenia to moge chyba wpompowac do beczki ...? Czy to skonczy sie czyms nie za ciekawym?... No i mam pytanie do tych sit calych.... Jak one wygladaja? To tylko wyjscie powietrza, czy tam mata jakas jest... Czy mozna ja umyc bez odkrecania calego leja od spodu?
Pozdrawiam
Najlepszą metodą odpowietrzanie jest otwarty dekiel, założone prowizoryczne odpowietrzenie w postaci worka i przeduchiwanie worka. Najlatwiej jest przeładowywać żwirki i piaski, najgorzej hydrat, cement. Wszytko oczywiście na małym ciśnieniu.
Sita do płachty sztucznego materiału, o kształcie stożkowatym, mocowane na ścisk leja do silosu lub przykręcane do leja. W instrukcji obsługi jest zamieszczona informacja jak myć. Możesz wymyć na ją wewnątrz ale zaraz potem osuszaj kompresorem żeby materiał niezwiązał na sitach.