Ja moge porownac Magnum , DAFA i VOLVo , bo takimi poruszal sie moj tata ( znaczy dalej sie porusza DAfem ) i kazdą ciężarówką jechałem i myslałem , ze volvo jest wspaniałe , dopuki nie wsiadłem i nie przejechałem sie dafem , nie szarpało mi kierownicą jak pędziłem po wyboistej drodze , w koleinach jak jechałem tez bylo dobrze , co do Volvo to nadal uwazam ze jest to najlepsza marka jaka moze byc , a co do Magnum , fakt jest konfortowa , tego nie mozna jej zazucic , ale ogule mi sie nie podoba ten "telewizor" , a jak w niej siedze i jade to mnie troche przeraza, pozatym mogła byc ta kabina troszke sztywniej zawieszona , bo jak z ojcem wyprzedzalem przy 100km/h w koleinach to jak sie wyrywalismy to tak zaczela sie bujac , ze myslalem ze sie zaraz wylozymy
Pozatym kiedys zabralismy z tata kierowca ktory jezdzi wlasnie najnowszą magnum z silnikiem 440KM i powiedzial ze jakby mogl juz wybierac tylko sposrod marki Renault a konkretnie modelu Magnum to wybral by starsza wersje , uzasadnil to troche nadmiernym spalaniem tego konkretnego modelu ( wiadomo silnik szwedzki , volvo a u nich spalanie jest wrecz na koncu , liczy sie moc , i niezawodnosc ).
A tutaj Magnum z Pekaesu ( foto zrobione na stacji "PORT 2000" w Mostkach)