Nie znam kolegi ScaniaV8, jego taty również. Natomiast mogę sam powiedzieć po sobie, że NIGDY nie dałem się dymać polskiemu psiewoźnikowi. Jeżeli praca odbiegała (znacznie) od ustalonych warunków, nie miałem specjalnych skrupułów aby się zwolnić (najszybciej zwolniłem się po 2h od podpisania umowy
jak chcieli mi załadować na merca dmc7,5t 6ton ładunku, powiedziałem że nie pojadę i poszedłem do domu
) Z robotą ślubu nie brałem, a rogaczem ani utrzydupą nigdy nie byłem, i mogę śmiało spojrzeć w lustro. W przeciwieństwie do wielu ludzi których np spotyka się na parkingach, na trasie, żalą się, że im źle, że szef taki, bla bla bla. I powiedzmy sobie szczerze że gro firm prosperuje nie dlatego że szef ma głowę do interesu, złapał dobrą pracę itp, tylko dlatego że ma za pracowników ludzi którzy za psi grosz będą pocinać po europie zestawem w przyciemnianych okularkach (pomimo że słońce nie świeci) i kopytem na desce rozdzielczej w
Cytuj:
WIELKIEJ MIĘDZYNARODÓWCE za 3000-3500 zł
z wszelką pokorą przyjmując wszelkie obciążenia za paliwo, kilometry, rozwalone lusterko i tym podobne.
Nie wiem czy z każdą pracą jest coś nie tak , czy z kierowcą (tata SV8) nie mam zamiaru tego dociekać, nawet mnie to nie interesuje specjalnie.
Co do firmy o której jest ten temat, jeżeli faktycznie jeżdżą na międzynarodówce 15letnimi autami, a rotacja kiermanów jest na porządku dziennym to coś tu pachnie kupą.
Jeżeli kierowca odchodzi z dziadowskiej firmy to o nim raczej dobrze świadczy, są przecież milsze przeżycia niż papranie się w gównie, jeżeli
Cytuj:
obstawiam 2 tygodnie, wywalą go na sylwestra i jak zjedzie to papa..
kogoś wywalają z dennej roboty to znaczy że dobrze będzie posadzić pawiana za kierownicę i lepiej zrobi robotę, dostanie kiść bananów i będzie happy
Zobaczymy, przeczytamy za jakiś czas, może właśnie będzie to ta firma w której będzie można rozwinąć skrzydła i z dumą pokonywać kolejne kilometry myśląc o sowitej wypłacie, lub babrać się z wymianą kolejnej nacinanej po raz enty opony w przeładowanym szrocie którego przy -10st nie można odpalić.