Cytuj:
Masło maślane widzę jest z tym wszystkim. Dla mnie to ORZECZENIE jest w formie zaświadczenia na papierze i sprawa jasna... Chodziło im o to, że masz mieć na tym papierku napisane ZAŚWIADCZENIE?
właśnie chodzi chyba o to, co jest napisane na papierku. ja mam wpisane ZAŚWIADCZENIE, bo jest inny druk na którym widnieje ORZECZENIE i o to cała ta wojna... polska kraj absurdów...
Cytuj:
Ręce opadają. Dwa razy byłem u Pani doktor która ma uprawnienia do badań kierowców, oczywiście wysłała mnie na te wszystkie badania, ale jak sie okazuje nadal mam złe Orzeczenie czy zaświadczenie
Za pierwszym razem dostałem orzeczenie "na podstawie art 122 ust 1 pkt 1 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 - Prawo o ruchu drogowym.
Druk jak sie okazało taki sam na jakim robiłem badania żeby rozpocząć kurs na kat C., ze zaznaczeniem braku przeciwwskazań do kierowania ... na wszystkich kategoriach prawa jazdy :0
Za drugim podejściem myslałem że sie dogadałem, dostałem ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE, tyle że ... w podstawach zaświadczenia brakuje tego co np ma wolfzan w swoim orzeczeniu. Ja mam wpisane tylko:
W wyniku badania lekarskiego i oceny narażeń występujących na stanowisku pracy, stosownie do przepisów art 43 pkt 2 oraz art 229 paragraf 4 Kodeksu pracy, orzeka się, że: ... Brakuje tego o transporcie drogowym.
Ponad to niewiem czy to przejdzie bo niżej w miejscu gdzie powinno być wpisane zatrudnienie mam wpisane WNIOSEK WŁASNY. Z pieczątką właściwie też jest błąd bo jest tylko pieczątka "Badanie profilaktyczne przeprowadziła ...." a nie ma pieczątki że lekarz jest uprawniony do badań lek. kierowców.
Brak słów, kosztowało mnie to wszystko juz prawie 200zł, osoba ma uprawnienia a wypisuje takie głupoty. Całe szczęście że ITD nie miałem jeszcze okazji spotkać
bo by mi mina zrzedła
ja od lekarza dostałem papierek ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE "w wyniku badania lekarskiego i oceny narażeń... bla bla bla... stosownie do przepisów art. 43 ptk.2 oraz art. 229 par. 4 kodeksu pracy orzeka się, że... na stanowisku kierowca kat. BCE wobec braku przeciwwskazań... zdolny do wyk. pracy na ww. stanowisku...data następnego badania:..." i do tego 3 pieczątki:
- u samej góry: indywidualna specjalistyczna praktyka lekarska plus adres
- na dole: lekarz uprawniony do badań lekarskich osób kierujących pojazdami oraz
- badanie profilaktyczne przeprowadził lekarz medycyny... (imię i nazwisko lekarza)
co ciekawe, na samym dole ZAŚWIADCZENIA jest wpis o pouczeniu, które zaczyna sie słowami: "osoba zainteresowana i pracodaca otrzymujący zaświadczenie lekarskie..." - czyli tak, jakby druk ZAŚWIADCZENIA (ciągle mówię o tytule papierka) był respektowany również przez pracodawców...
aha, ja na papierze nie mam wpisane nigdzie "wniosek własny" i również nie mam tej wzmianki o "transporcie drogowym"...
w ogóle w wydziale komunikacji gość niespecjalnie to czytał tylko rzucił okiem na tytuł papierka... zanim zacznę pracować to trochę wody w wiśle jeszcze upłynie więc o wymaganiach pracodawcy zacznę się martwić dopiero jak przyjdzie na to pora