Coś się stało, że skrzynią biegów. Jest tam skrzynia ZF doża-mała + polówki, 4 biegi na każdej skrzyni.
Od tygodnia rano nie chciał wchodzić wsteczny. Tj. wchodził, ale przy puszczeniu sprzęgła wyskakiwał. Czuć było, że juk by zaczynał już jechać, ale od razu wyskakiwał. Niekiedy pomagało, trzymanie ręką lewarka w pozycji wstecznego, tak lewarek ciągnąc do końca i trzymając go ręką.
Teraz stało się tak, że wogl wstecznego nie ma, cały czas wyskakuje.
Co się mogło stać? Gdzie szukać przyczyny? Jutro muszę się za to wziąć, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać przyczyny. POMOCY!
Kiedyś jak ciągle wyskakiwał mi ostatni bieg i też licho te biegi chodziły, to wymieniałem taki zawór, który ma takie 2 bolce. I chyba raz 1 wychodzi raz 2 ten bolec, nie wiem o co tam chodzi dokładnie. Ale pomogło, może teraz też?
GG: 0
Samochód: renault
Sprawdź czy się cięgna nie rozregulpwały albo jakaś guma się nie zerwała bo z tego co piszesz to wynika że bieg nie wchodzi do końca i przez to wybija. Ten zawór z tymi dwoma bolcami to jest od przebitki D/\M skrzynia.
q zobacz czy nie ma luzu na "jabłku" ram gdzie lewarek siedzi w kabinie i czy cała ta rura między kabiną a skrzynią nie jest krzywa tzn. ktoś na niej nie stamoł albo się oparł
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 9 gości