Co się bardziej opłaca Zdaję się, że będę musiał zakupić którąś z tych rzeczy i tak się zastanawiam co jest lepsze/tańsze w eksploatacji. Dzisiaj napełniałem butlę 2kg za 16zł. Na ile starcza jeden kartusz A na ile taka cała napełniona butla
Trochę się podepnę pod temat autora. Mam nadzieję, ze sie nie obrazi.
Ile może kosztować taka końcówka do butli, którą można ogrzewać pomieszczenie?
Szukam na necie, ale nie mogę znaleźć nic.
Trochę się podepnę pod temat autora. Mam nadzieję, ze sie nie obrazi.
Ile może kosztować taka końcówka do butli, którą można ogrzewać pomieszczenie?
Szukam na necie, ale nie mogę znaleźć nic.
Pozdro
Co chcesz ogrzewać.Pamiętaj,że taki piec szybko wypala tlen.Dobrze że na Olszynie w kolejce staliśmy w kilka aut.Po 3 godzinach grzania,wyciągnęliśmy kolegę nieprzytomnego.Zdecydowanie odradzam.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Tak przy okazji moja uwaga.Noszę się z zamiarem kupna na przykład czegoś takiego. http://allegro.pl/czajnik-samochodowy-2 ... 08634.html
Po pierwsze dlatego,że prąd w autach mamy za darmo .Po drugie,butlę będę wyjmował tylko wtedy,gdy będę coś gotował.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Pozdro[/quote]
Co chcesz ogrzewać.Pamiętaj,że taki piec szybko wypala tlen.Dobrze że na Olszynie w kolejce staliśmy w kilka aut.Po 3 godzinach grzania,wyciągnęliśmy kolegę nieprzytomnego.Zdecydowanie odradzam.[/quote]
Kolego z tego co czytam to gaz płynny, a taki jest w butli nie tworzy zagrożenia dla człowieka.
Chciałem ogrzewać kabinę bo Webasto brak.
GG: 7644644
Samochód: Renault Premium DCi
Cytuj:
Pozdro
Co chcesz ogrzewać.Pamiętaj,że taki piec szybko wypala tlen.Dobrze że na Olszynie w kolejce staliśmy w kilka aut.Po 3 godzinach grzania,wyciągnęliśmy kolegę nieprzytomnego.Zdecydowanie odradzam.[/quote]
Kolego z tego co czytam to gaz płynny, a taki jest w butli nie tworzy zagrożenia dla człowieka.
Chciałem ogrzewać kabinę bo Webasto brak.[/quote]
Nie, ale to znajoma taka dobra i nie chcę jej z ostatnich groszy skubać.
Poza tym tylko się orientuję
Z całym szacunkiem,tez byłem taki głupi jak byłem młody :)A słyszałeś że rząd obciął dodatek pogrzebowy,Nie szkoda Ci rodziców,że będą musieli do "futerału" dołożyć?Rób jak uważasz.Harry,wszystko zależy jakiej marki.Mam przetwornicę 230V,może kupię domowy.
Nie, ale to znajoma taka dobra i nie chcę jej z ostatnich groszy skubać.
Poza tym tylko się orientuję
Z całym szacunkiem,tez byłem taki głupi jak byłem młody :)A słyszałeś że rząd obciął dodatek pogrzebowy,Nie szkoda Ci rodziców,że będą musieli do "futerału" dołożyć?Rób jak uważasz.Harry,wszystko zależy jakiej marki.Mam przetwornicę 230V,może kupię domowy.
wiesz co tata ma coś takiego też chyba 1l pojemności na 12V i grzaliśmy wodę na 2 duże kubki mniej więcej chyba połowa tego czajnika i grzaliśmy ją ze 30 min chyba:P im mniej wody to wiadomo szybciej się zagrzeje ale bez przesady 4,5h
_________________ ''Musisz sobie zadać jedno zaje*iście ważne pytanie. Co lubię w życiu robić? A potem zacznij to robić.''
B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera
czajnik elektryczny bardzo wygodna rzecz, dla jednego (jeden kubek wody) czas gotowania około 5 minut, bez problemu da się w czasie jazdy zagotować wodę zalać kawę, herbatę itp cały czajnik troszkę długo około 20 minut trzeba liczyć
Jak masz miejsce-to butla+palnik.Jeżeli nie masz-to mała walizeczka z kuchenką zawsze się gdzieś upchnie.Ja wybrałem taki wariant i jestem zachwycony.Zawsze jeden dwa kartusze w zapasie.Podczas 3-4 dniowej trasy jeszcze się nie zdażyło aby jeden mi nie wystarczył.Czajnik 1litrowy gotuje wodę 3,4 razy w ciągu dnia chociaż nie zawsze jest pełen.Czas ugotowania wody jak na normalnej kuchence.Polecam!
p.s kupuję całą zgrzewkę to koszt wychodzi poniżej 4zł/szt.Miejsce w kabinie-bezcenne!
p.s 2. w busie mam czajnik 12V-cały gotuje się po 15-20min,ale robię to podczas jazdy,żeby nie czekać tyle na postoju.
Użytkownicy przeglądający to forum: harnas77 i 37 gości