Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 10 lut 2011, 22:58

Użytkownik

Użytkownik

Witam
Ile mniej więcej trwa obecnie cały kurs na PJ wraz z egzaminem?

Czy jest jakiś przepis prawny regulujący termin egzaminu względem rozpoczęcia kursu? (np. minimum 3 miesiące od rozpoczęcia kursu?)
Pozdrawiam :wink:

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

na egzamin zapisujesz sie po ukonczeniu kursu, skladasz papiery w wordzie, oplacasz egzamin i dostajesz termin, zwykle kilka tygodni. a to ile bedzie dokladnie trwal kurs nikt ci na forum nie powie, to zalezy od szkoly, w jednej wyjezdzic mozna wszystko w miesiac, w innej kilka miesiecy, bo maja duzo kursantow i nie mozna codziennie czy co drugi dzien

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Cytuj:
Witam
Ile mniej więcej trwa obecnie cały kurs na PJ wraz z egzaminem?

Czy jest jakiś przepis prawny regulujący termin egzaminu względem rozpoczęcia kursu? (np. minimum 3 miesiące od rozpoczęcia kursu?)
Pozdrawiam :wink:
Jako że jestem bezrobotny a i instruktor miał dużo czasu to dla mnie wszystko zajęło około 1.5 miesiąca, godziny na maxa po rozpisywane według prawa, żeby jak najszybciej się wyrobić i tak oto w ten sposób 3 grudnia zdałem C, a 3 stycznia C+E. Dodam że aura nie była sprzyjająca- zawieje zamiecie i ślizgawica. Na egzamin u nas czeka się max 7 dni. Więc jak widzisz w 2-3 miesiące powinieneś się wyrobić przy założeniu że na egzamin czekasz tydzien, i zdasz za 1-2 razem. Co do rozporządzenia to jest coś takiego że pierwsze 8 godzin musisz wyjeździć po 2h, czyli 4 dni, a kolejne możesz jeździć po 4h. Na C masz 30h, a E do C 25h. Do tego dochodzi teoria, którą też trzeba rozpisać gdzieś na 5 dni. Ale robisz teorię i w między czasie możesz jeździć po placu (miałem tak przy C+E). Pozdrawiam.

Użytkownik

Użytkownik

Tzn jeśli jest taka możliwość, że wszystko wyjeżdżę przykładowo w 3 tygodnie to nic nie stoi na przeszkodzie żeby sie zaraz zapisać na egzamin , na który będzie się czekać znów powiedzmy 3 tyg i całość zejdzie w miare sprawnie.

Pytam, bo od początku czerwca chcę zacząć robić c i ce i nie wiem czy się zmieszczę przy "pomyślnych" wiatrach do końca września :wink:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Cytuj:
Tzn jeśli jest taka możliwość, że wszystko wyjeżdżę przykładowo w 3 tygodnie to nic nie stoi na przeszkodzie żeby sie zaraz zapisać na egzamin , na który będzie się czekać znów powiedzmy 3 tyg i całość zejdzie w miare sprawnie.

Pytam, bo od początku czerwca chcę zacząć robić c i ce i nie wiem czy się zmieszczę przy "pomyślnych" wiatrach do końca września :wink:
Jak tak długo trzeba czekać na egzamin to myślę że uda Ci się dogadać z godzinami, żeby zapisać się wcześniej a godzinki do jeździć np. na placu. 3 tyg to spory kawałek i można już trochę zapomnieć. Myślę, że spokojnie się wyrobisz do września, toż to kawał czasu. Masz jeszcze pół roku, czym szybciej zaczniesz tym lepiej.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6760669

od czerwca do września zdążysz spokojnie :) u mnie wszystko trwało niespełna miesiąc - 31 sierpnia zapisałem się na kurs, 2 września miałem pierwsze jazdy a 28 września zdałem egzamin, prawko odebrałem już w pierwszym tygodniu października :) godziny miałem rozpisane legalnie bo pierwsze 8 jeździłem po 2 h, a potem się brało już po 3, więc wszystkie 25 h szybko zleciało. u mnie sytuacja była jeszcze taka, że szkoła podstawiała samochód na egzamin pół dnia (kilka osób z kursu) więc termin egzaminu był ustalony dużo wcześniej i trzeba było się sprężać żeby zdążyć to wyjeździć, dla mnie oczywiście tym lepiej :)

Użytkownik

Użytkownik

To widzę, że problemu nie powinno być :wink:
Na egzamin, no cóż, w mojej okolicy tyle mniej więcej się czeka, ale i to zależy od "pory roku " :wink:

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

To i ja się pochwalę :D zacząłem chodzić 18 stycznia od tego dnia odbyłem 5 spotkań na teorie, następnie jazdy na kat. C i mam obecnie 25h a resztę 5h za tydzień ze względu na szkołę (koniec ferii)

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]