Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 10 lut 2011, 23:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: golf III:)

Witam, mam prawko CE i niedlugo koncze szkole i chcialbym sie dowiedziec czy ktos z was robil tą KW z urzedu pracy bo ta cena mnie przeraza, tylko trzeba podobno podpisac kwit z pracodawca ze mnie przyjmie do pracy i w takim wypadku to zrobia za free... Czy ktos przez takie cos przechodzil???

Post Wysłano: 11 lut 2011, 0:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Cytuj:
Witam, mam prawko CE i niedlugo koncze szkole i chcialbym sie dowiedziec czy ktos z was robil tą KW z urzedu pracy bo ta cena mnie przeraza, tylko trzeba podobno podpisac kwit z pracodawca ze mnie przyjmie do pracy i w takim wypadku to zrobia za free... Czy ktos przez takie cos przechodzil???
Wystarczy po szukać. Na forum było multum tego typu tematów. Urzędy pracy dostały 30% pieniędzy którą miały dostać i w Białymstoku np. dofinansowanie na kurs można składać od 1 kwietnia i jest to tylko 2.5 tyś, a w 2010r dawali całość. Myślę, że w innych miastach jest tak samo.
Tutaj masz co nie co na temat prawka z UP, dokładnie to samo tyczy się KW:
viewtopic.php?f=45&t=29408

Post Wysłano: 11 lut 2011, 10:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania R420

Witaj kolego. Ja robię aktualnie Kwalifikacje wstępną przez urząd. Jestem z okolic Lwówka Śląskiego. Mi dofinansowali cały kurs. Z tym ,że muszę jeździć na wykłady do Jeleniej Góry to jeszcze oddają mi za dojazdy.Aha,i nic nie musiałem podpisywać z żadną firmą ,że jak skończę to mają mnie przyjąć.Może w innych urzędach jest inaczej. Pozdrawiam Tomek!

Post Wysłano: 11 lut 2011, 11:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6760669

nie robię kw przez urząd, ale z tego co się orientuje jest tak jak mówi kolega wyżej - nie musisz mieć podpisanego cyrografu z jakąś firmą. słyszałem za to że jest warunek, że trzeba przyjąć chyba potem jakąś ofertę pracy, którą da ci urząd (chyba chodziło dokładnie o 3 kolejne oferty), nie wiem jakie są konsekwencje nie wywiązania się z tego - czyli ciągłe odrzucanie ofert pracy (jako kierowca oczywiście) z urzędu

Post Wysłano: 11 lut 2011, 13:25

Użytkownik

Użytkownik

NorbertMaska1 a ile trwa ten kurs??. TO jest uzupulnienie kwalifikacji wiec musza mi to zrobic:D Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Post Wysłano: 11 lut 2011, 23:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6936693
Samochód: --

Ja na kwalifikacji wstępnej siedziałem trochę ponad 2 miesiące. Też miałem robione z urzędu, ale żadnych papierków z jakąs firmą nie podpisywałem. Kurs normalnie zrobili, do tego zapłacili za "dojazdy", i mam wyznaczony kolejny termin zgłoszenia się do urzędu i to tyle.

Post Wysłano: 12 lut 2011, 10:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania R420

No kolego mi też wychodzi coś ok 2 miesięcy ;) kurs zacząłem 1.02 a date zakończenia mam wystawioną na 11.04. Trochę trwa to za długo moim zdaniem,no ale nic nie zrobisz,ale ważne ,że chociaż 7tyś zaoszczędzone ;) . Tomek

Post Wysłano: 12 lut 2011, 21:08

Użytkownik

Użytkownik

Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]