Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Pisałem na początku ci o tej pompce. Kup całą nową i porządnie ją odpowietrz. Czynność powtórz po przejechaniu jakiejś trasie nie dużej.

Może ci być trudno odpowietrzyć. Po zamontowaniu zalej płyn do pełna i odkręć odpowietrznik przy wysprzęgliku. Jak zacznie ciec płyn to dopiero zacznij odpowietrzać.

Jest fajny sposób na lepszy efekt odpowietrzenia. Stara feder pompka ale sprawna 2x wężyki jeden do butelki z płynem a drugi do odpowietrznika w wysprzęgliku. Pompuj aż w zbiorniczku pokaże się stan. Po tej czynności przeprowadz odpowietrzanie standardowe. Miłej zabawy

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: VOLVO FL6 10

jak będziesz kupował to kup jak najdroższy ten zestaw, bo wymiana uszczelek to już nie to samo. Kolejna sprawa co do odpowietrzania układu, to możesz to zrobic klasycznie, pompując pedałem sprzegla i puszczając plyn na wysprzegliku lub w drugą strone, zakladając wezyk na zacisk hamulcowy i laczysz go z wysprzęglikiem, odkrecasz odpowietrzniki i naciskasz hamulec ktory daje cisnienie na wysprzeglik i przepycha wszystko z ukladu (lacznie z powietrzem) do zbiorniczka, jak przestanie leciec powietrze to zakrecasz odpowietrznik i do przodu 8)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Man Tga

oook dzieki za rady :) Mam dylemat czy kupic nowy za 200 zł czy zestaw naprawczy .. jeszcze nie wiem za ile ... w sumie nie ma co żałowac na sprzet ale ... nie wiem sam

Użytkownik

Użytkownik

zobacz jaka jest cena tego zestawu, powinien kosztowac nie wiecej jak 15-20 zł. Jesli masz jakies wrzery to bedzie puszczal szybko i zaraz bedziesz to naprawial. Jak masz kase to bierz nowy i zapomnij o problemie. Ja kiedys trzy razy to naprawialem az kupilem nowy....

Użytkownik

Użytkownik

naprawiłeś??

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Man Tga

Zrobiłem ... Jednak pompka sprzęgła padła ... to cudo pod zbiorniczkiem z płynem ... odpowietrzyłem i Śmiga ;-) nie potrzebnie kupowałem wysprzęglik ale dobra nie zaszkodzi ...