Cytuj:
Witam potrzebuje pomocy ponieważ wyskakują mi połówki w skrzyni zf. 1 dzień przejeździłem i nawet nie wyskakiwały ale większości wyskakują. gdy wbijam polówkę parę sekund ciągnie, a po chwili wybija na luz. co to może być? podpowiedzcie koledzy bo jest to spory problem gdy się ciągnie 24 t, a premium nie należy do mocnych samochodów.
kolego ,miałem podobny problem ,.-otwórz sobie (atrapę -maskę) i po twojej prawej stronie od czoła jest mały mechanizm ,przy zbiorniczku z płynem sprzęgła (chyba coś od wysprzęglika ,albo od odpowietrznika) strzelam nazwy ,-wygląda to jak "guzik" z czterema dziurkami ", w środku tego mechanizmu jest taka mała kuleczka ,to ona jest odpowiedzialna za połówki ,wykręć ten mechanizm (odkręcamy ze środka kabiny ,śruby nad lub pod pedałem sprzęgła ),w środku zobaczysz kulkę metalową ,normalnie ona jest pokryta (teflonem lub czymś innym <chodzi o poślizg>)ale w miarę lat to się zużyło ,po prostu przesmaruj ,nałóż troszkę np.wazelina techniczna i po kłopocie .-robota na 1/2 godzinki max -pozdro.,