Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: A170 AMG

Radhezz kolego bralem stopniowosc szkolenia pod uwage ale nawet jeżeli by mi przyznali racje to pozniej by sie wymigali od sfinansowania calosci z powodu braku funduszy. A poza tym, troche szkoda mi czasu bo o ile PUP na ustosunkowanie sie do odwolania ma 7 dni, to nastepna instancja czyli WUP juz 30 dni. A z drugiej strony, tak jak juz wspomnialem, zostalem zadowolony przez PUP w 90%:D
Cytuj:
i nie umiesz się kłócić o swoje to cię ruchają człowieku na każdym kroku...
nawet jak umiesz sie wyklocic o swoje to i tak cie wyruchaja... juz oni znajda sposob...:D

'KW' w trakcie

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5369477
Samochód: Czrerwony

Wolfzan , zgadza sie , ale zreszta nie tylko mnie ale napewno wielu brak kw bardzo komplikuje zycie, co stego ze b chce pracowac , jak niemoge bo papierka niemam, dawniej kurs na przewóz kosztowal 600-700 z , a tera dowalili 0 na koncu :/ :/ :/ :/

Cytuj:
Wolfzan , zgadza sie , ale zreszta nie tylko mnie ale napewno wielu brak kw bardzo komplikuje zycie, co stego ze b chce pracowac , jak niemoge bo papierka niemam, dawniej kurs na przewóz kosztowal 600-700 z , a tera dowalili 0 na koncu :/ :/ :/ :/
Byłem w takiej samej sytuacji. Udało mi się dostać na kurs dofinansowany z Unii Europejskiej i dzięki temu wkrótce będę mógł pracować. W końcu też mi się coś należy, a nie wszystko z własnej kieszeni :>

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Dzięki, powyższe odpowiedzi rozjaśniły mi temat - może bez przesady że jestem taki boski, ale jak do tej pory wszystko zdawałem za pierwszym podejściem, czyli jestem pozytywnie nastawiony do tematu :D

Jeszcze takie małe pytanko do kolegi Kili - można wiedzieć gdzie i kiedy Ci się udało załatwić tą sprawę? :>

W Radomiu. Niestety dziś mi powiedzieli, że tylko ja jedyny w UP chcę to zrobić i nie mam 21 lat...;/ Podobno muszą zebrać co najmniej 5 osób, a kiedy zbiorą niewiadomo. W tym roku są marne szanse...;/

D - 04.04.2012r.
DE - 04.04.2013r.
KW - 23.11.2010r.
Karta kierowcy - 26.10.2010r.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6150050
Samochód: zielony

I jak tam panowie, obiło się coś któremuś o uszy w tym temacie ostatnio?

Wracam do tematu, bo znowu jestem bezrobotny po ponad półrocznym okresie pałętania się po różnych mniej lub bardziej rozsądnych robotach, ale ogólnie warunki nigdzie nie były zadowalające... Początek roku mamy więc w PUP jakaś kasa jeszcze powinna być, chociaż...
Cytuj:
Szanowni Państwo, że względu na bardzo ograniczone środki Funduszu Pracy, przeznaczone na finansowanie programów na rzecz promocji zatrudnienia, łagodzenia skutków bezrobocia i aktywizację zawodowa, jakimi Powiatowy Urząd Pracy w Opolu dysponuje w 2011r. planujemy w bieżącym roku:
skierować na szkolenia około 100 osób bezrobotnych.
Z powodu niewystarczającej kwoty środków FP przeznaczonych w 2011 r. na aktywizację bezrobotnych i bardzo niski wskaźnik efektywności zatrudnienia po szkoleniach osiągnięty w ostatnich latach, PUP w 2011 r. będzie na szkolenia kierował tylko osoby bezrobotne posiadające od konkretnego pracodawcy gwarancję zatrudnienia po ukończeniu wskazanego przez niego szkolenia.
A powiem szczerze, że kredyty mnie ścigają nieźle, a PJ trzeba robić jak najszybciej dla świętego spokoju, bo jak znowu jakieś przepisy znowelizują to już całkiem się nie pozbieram... :roll:

Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje