Witam,
ja się wypowiem trochę w imię mojego taty, który nie ogarnia zbytnio internetu
ogólnie prowadzi Transport Drewna Leśnego już 21 lat i wiadomo, że różnie to bywało. Albo inaczej kiedyś było bardzo dobrze... chyba największych pieniędzy dorobił się starem i później pierwszym manem(jako pierwszy kupił taki samochód w okolicy) No ale źle tak jak teraz nie było nigdy... cena paliwa jest nieporównywalnie wyższa jak ta co 10 lat temu, a stawki za jakie wozi drzewo konkurencja są na poziomie ciągle sprzed 10 lat. Wiadome, że konkurencja na rynku powoduje obniżanie stawek... ale czy aż do tego stopnia ?? W obecnym momencie zarabia na bieżące wydatki i nie jest w stanie odłożyć na nowszy sprzęt... A obecny który ma już swoje lata... czyli Man 6x6 z 89 i naczepa do niego chyba z 86 roku... to cud że ten sprzęt jeździ jeszcze, ale wynika to chyba z faktu jak mój Tato o niego dba ;] ale do emerytury (10lat) nie ma szans, żeby dojechał tym sprzętem...
Myślę, że inicjatywa OZPTD jest jak bardzo ciekawa i wyszła by wszystkim na dobre... jednakże tak zamieszkujemy województwo lubelskie i sytuacja wygląda tak jak napisał użytkownik dłużyca... że jesteśmy parę ładnych lat z zachodem. Aczkolwiek akcja ciekawa, przekażę ją tacie... a nóż konkurencja też by się przyłączyła...
pozdrawiam
Bartek