Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 lut 2009, 22:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series

pamiętam jak pierwszy raz wracałem w nocy z Niemiec to jak jeszcze nie A2 kończyło się na wysokości Konina lecieli właśnie Brytowie :D Piękne czerwone eRki i poczciwe 4'ki na pełnym bajerze zapakowane wieprzowinką po sam dach :) piękny widok ale zapach już nie taki super.

Post Wysłano: 16 mar 2011, 16:15

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Skoda Fabia 1.4 16v

Koledzy odświeżam temat widać Anglików u nas ???ma ktoś może jakieś fotki??

Post Wysłano: 18 mar 2011, 13:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Koledzy odświeżam temat widać Anglików u nas ???ma ktoś może jakieś fotki??

Ostatnio widziałem kilka zestawów z IRLandii w Poznaniu na Lutyckiej.
Może byli po stal?

Post Wysłano: 23 mar 2011, 21:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7557082
Samochód: DAF XF 95 SSC

W wakacje 2010 wracając z Niemiec mijaliśmy ok.10 zestawów z Anglii niebieskie Dafy XF95.

Post Wysłano: 20 kwie 2011, 12:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 32844623

Scania "Hiredepot" z Irlandii na DK1 koło Radomska (foto jeszcze ciepłe). Stoi na Orlenie w Stobiecku, ale kierowca nie wyraził zgody na zdjęcia.

Obrazek

Post Wysłano: 20 kwie 2011, 15:38

Użytkownik

Użytkownik

Jeszcze w tym roku firma ode mnie z miasta rejestruje swoje auta w GB w celu ominiecia zezwolen do Rus. Wiec na trasie ze Swiecka do Budziska bedzie mozna zobaczyc zestawy na angielskich rejestracjach z kierą po lewej str i polskimi wodzirejami :lol: :lol:

Post Wysłano: 20 kwie 2011, 18:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Jeszcze w tym roku firma ode mnie z miasta rejestruje swoje auta w GB w celu ominiecia zezwolen do Rus. Wiec na trasie ze Swiecka do Budziska bedzie mozna zobaczyc zestawy na angielskich rejestracjach z kierą po lewej str i polskimi wodzirejami :lol: :lol:
No to ta firma musi zarabiac niezla kase ze im sie to oplaca :> .
Biorac pod uwage dodatkowe koszta jak np. :tax road za zestaw okolo 1400-1800 pounds na rok, przeglady zgodne z przepisami VOSA, MOT no i ubezpieczenia (zestaw plus ladunek plus CMR insurance).
O uzyskaniu Operator Licence nie wspomne :lol: .
My uciekamy rejestrowac firmy i zestawy do Belgii ze wzgledu na koszta a tu prosze rodzynki :D .
Pozdrawiam i zycze powodzenia :wink:

P.S. Tak a propo my tez potrzebujemy zezwolenia na transport do:Belarus, Georgia, Kazakhstan, Marocco, Russia, Tunisia, Turkey, Ukraine.

Post Wysłano: 20 kwie 2011, 19:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7539165
Samochód: Leon MK1 TDi

Nie miałem czasu na foto relacje, ale widziałem 3 zestawy renault Magnum z 2005-07rok w Toruniu w firmie CAT(Czarne ciągniki z czarnymi firankami i logo CAT-a). Ja akurat leciałem do ich sąsiadów z tekturką.

Pozdrawiam Karol CSW

Post Wysłano: 20 kwie 2011, 19:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

W zeszłym tygodniu w Warszawie na rozkopanej Łopuszańskiej w koreczku stał Actros w niskiej Kabinie z bardzo specyficzną naczepą. Kółka mniejsze niż w "Jumbo" i w dodatku bliźniaki. Wielkości mniej więcej takiej jak w busie na bliźniaku.

Post Wysłano: 20 kwie 2011, 21:02

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MB Actros

na 6-tce w okolicach Gdańska widze raz na 2 tygodnie angielskie auto i prawie codziennie holendrów, wydaje mi się że to w związku z tymi odwiertami gazu na pomorzu

Post Wysłano: 23 kwie 2011, 11:10

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
No to ta firma musi zarabiac niezla kase ze im sie to oplaca :> .
Biorac pod uwage dodatkowe koszta jak np. :tax road za zestaw okolo 1400-1800 pounds na rok, przeglady zgodne z przepisami VOSA, MOT no i ubezpieczenia (zestaw plus ladunek plus CMR insurance).
O uzyskaniu Operator Licence nie wspomne :lol: .
My uciekamy rejestrowac firmy i zestawy do Belgii ze wzgledu na koszta a tu prosze rodzynki :D .
Pozdrawiam i zycze powodzenia :wink:

P.S. Tak a propo my tez potrzebujemy zezwolenia na transport do:Belarus, Georgia, Kazakhstan, Marocco, Russia, Tunisia, Turkey, Ukraine.
Właśnie ja nie jestem pewien czy firma jest świadoma swoich poczynań, będą chyba pierwsi. Wszyscy uciekają do tańszych państw a nie na odwrót, sam mam znajomego co jeździ w angielskiej firmie która jest zarejestrowana w NL. Poczekamy, zobaczymy.

Post Wysłano: 23 kwie 2011, 11:21

Użytkownik

Użytkownik

GG: 599358
Samochód: Ifa L60 4x4, Star 266 6x6

Drodzy Kierowcy!
Nie chce zakładać nowego tematu, a mam jedno małe pytanie, ile zajmuje wam pokonanie 1000 km po polskich drogach? chodzi mi o średni czas w jakim przebywacie taką drogę.
Z góry dziękuje za odpowiedzi i bardzo ładnie proszę admina o nie usuwanie mojego postu ;)

Post Wysłano: 25 kwie 2011, 9:01

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

W ubiegły wtorek na patatajce wyprzedzało mnie Volvo z chłodnią, cały zestaw z IRL, kierownica z prawej strony, ale jestem pewny, że to polski niewolnik, którego przed świętami załadowali do Polski.

Post Wysłano: 25 kwie 2011, 12:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9542791
Samochód: A raczej jego brak...

Cytuj:
Nie miałem czasu na foto relacje, ale widziałem 3 zestawy renault Magnum z 2005-07rok w Toruniu w firmie CAT(Czarne ciągniki z czarnymi firankami i logo CAT-a). Ja akurat leciałem do ich sąsiadów z tekturką.
Obrazek

Chyba widziałeś tylko 2 pojazdy CAT'a :D ?

Wraz z tatą udałem się do Ełku na imprezę pokazową CAT'a, gdyż dostaliśmy tylko, albo aż dwa zaproszenia :) Magnumy zrobiły na mnie piorunujące wrażenie, kierowca na innych zdjęciach widać że był uprzejmy, długie, koguty, a gdy zapytałem się czy mogę zrobić zdjęcia nie było problemu :) W Toruniu to one nawet stały, bo tam również był pokaz.

Post Wysłano: 25 kwie 2011, 14:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Cytuj:
Akurat ta ze zdjęcia, jest max. z 2005 roku. Jest to jeszcze stara E-Tech.

Post Wysłano: 30 kwie 2011, 20:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
W zeszłym tygodniu w Warszawie na rozkopanej Łopuszańskiej w koreczku stał Actros w niskiej Kabinie z bardzo specyficzną naczepą. Kółka mniejsze niż w "Jumbo" i w dodatku bliźniaki. Wielkości mniej więcej takiej jak w busie na bliźniaku.
Zrobiłem to zdjęcie na terenie firmy B&Q w Worksop (Anglia).. Tam mają sporo takich naczep z tymi małymi kółkami.
http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0411/alim1170caab.jpg

Post Wysłano: 01 maja 2011, 10:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Zrobiłem to zdjęcie na terenie firmy B&Q w Worksop (Anglia).. Tam mają sporo takich naczep z tymi małymi kółkami.
http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0411/alim1170caab.jpg
To sa Double decker trailer (maja dwie podlogi) http://www.donbur.co.uk/gb/images/pmt-r ... mebase.gif
Wiecej fotek i informacje na stronie http://www.donbur.co.uk/gb/products/rat ... lers.shtml

Post Wysłano: 01 maja 2011, 12:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7539165
Samochód: Leon MK1 TDi

Cytuj:
Cytuj:
Obrazek

Chyba widziałeś tylko 2 pojazdy CAT'a :D ?

Wraz z tatą udałem się do Ełku na imprezę pokazową CAT'a, gdyż dostaliśmy tylko, albo aż dwa zaproszenia :) Magnumy zrobiły na mnie piorunujące wrażenie, kierowca na innych zdjęciach widać że był uprzejmy, długie, koguty, a gdy zapytałem się czy mogę zrobić zdjęcia nie było problemu :) W Toruniu to one nawet stały, bo tam również był pokaz.
Dokładnie tego widziałem, nawet kierowca ten sam :) 3-ci zestaw być może był polski, nie miałem czasu na wnikanie w szczegóły. Co do roczników to ten ze zdjecia jak widac na blachach jest poczatek 2005rok, ten drugi cat był chyba z blachą 06. Ale głowy sobie uciąć za to nie dam :)

Pozdrawiam Karol CSW

Post Wysłano: 20 sie 2011, 23:00

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Skoda Fabia 1.4 16v

Ktoś tam z Angolów zapuszcza się na PL???

Post Wysłano: 21 sie 2011, 0:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Kolego, obywateli Angoli ciężko spotkać na naszych drogach.