Strona 1 z 1 [ Posty: 14 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 sie 2010, 17:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10984699

Mam mały problem z wnioskiem do UP, a własciwie zatrzymalem sie na punkcie 1. :D
Brzmi on tak: Uzasadnienie celowości uczestnictwa w szkoleniu :), przeznaczone jest na to aż 10 linijek i pasowało by, tak 3-4 linijki zapełnić, ale nie mam zielonego pojęcia co tam wpisać. Szukalem w goooogle ale nic nie znalazłem.
Prosze o pomoc :)
Za wszystkie odp. serdecznie dziękuje.

Psychotesty
Kwalifikacja Wstępna

Post Wysłano: 04 sie 2010, 18:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Pisz, że chcesz się rozwijać, i że taki kurs pozwoli Ci na znalezienie dobrze płatnej, poważnej roboty ;)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 04 sie 2010, 18:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tego to ja sie domyślilem, tylko chodzi o to zeby sklecić parę ładnych zdań by uwierzyli, że to ja jestem odpowiednią osobą na ten kurs, bo wkońcu chce być 1z10 wspaniałych hahah

Oto moje wypociny oceńcie i jak macie jakies pomysły na zmiany (na lepsze), to bardzo proszę i będę bardzo wdzięczny za każdą podpowiedz...
Cytuj:
Zwracam się z uprzejmą prośbą o dofinansowanie kosztów kwalifikacji wstępnej finansowanej przez Powiatowy Urząd Pracy.
Z wykształcenia jestem technikiem mechanikiem.
oraz kryzys na rynku pracy uniemożliwiają mi znalezienie pracy w wyuczonym zawodzie. W związku z tym, chcę podnieść swoje kwalifikacje i zostać kierowcą zawodowym. Ten kurs pozwoli mi znaleźć zatrudnienie w transporcie ciężarowym.
Kwalifikacja wstępna pozwoli mi również na podwyższenie swoich kwalifikacji zawodowych.

Psychotesty
Kwalifikacja Wstępna

Post Wysłano: 05 sie 2010, 10:21

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Maluch

Z własnego doświadczenia:
- napisać że masz ZAMIAR (po skończonym kursie KW) pracować jako kierowca zawodowy CE
- napisać że chcesz pracować u ..... (pracodawca)

Zależy jeszcze na jakie szkolenie idziesz. Grupowe czy indywidualne?

Post Wysłano: 05 sie 2010, 11:23

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5995409
Samochód: E220 Coupe

-dla UP najważniejsze są - staż jako bezrobotny, status materialny, ilość osób na utrzymaniu i oczywiście papier od przyszłego potencjalnego pracodawcy. Za to przyznają najwięcej punktów. Twoje zainteresowania, dobre chęci, doświadczenie zawodowe to mniej ważne dodatki.

Post Wysłano: 05 sie 2010, 12:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
-dla UP najważniejsze są - staż jako bezrobotny, status materialny, ilość osób na utrzymaniu i oczywiście papier od przyszłego potencjalnego pracodawcy. Za to przyznają najwięcej punktów. Twoje zainteresowania, dobre chęci, doświadczenie zawodowe to mniej ważne dodatki.
To szkolenie jest grupowe.
Nie mam zadnych osób na utrzymaniu, nie mam stażu pracy, papieru od przyszłego pracodawcy nie trzeba mieć, ponieważ to jest szkolenie grupowe.
Ja w tym roku skończylem szkole Technikum samochodowe więc jakie ja moge mieć doświadczenie ????????????????.

Wniosek już złożyłem, można zamknąć temat

Psychotesty
Kwalifikacja Wstępna

Post Wysłano: 05 sie 2010, 15:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5369477
Samochód: Czrerwony

Napisz e masz silna motywacje do podjecia pracy , a brak kw uniemozliwja ci wykonywanie docelowego zawodu , przez kw podniesiesz swoie umiejetnosci , i zwiekszysz szanse na podjecie pracy.

Samniewiem co bym napisal , bo bylem niedawno w UP i baba powiedziala mi ze mi dadza tylko 1500zl na kw , i musze chodzic po firmach zeby mi podoisali papier ze na min 6 miesiecy mnie zatrudnia po ukonczeniu kw.

Post Wysłano: 26 mar 2011, 11:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Odświeżam kotleta, dla autora tematu udało się zdobyć dofinansowanie z PUP ? 2011 to ciężki rok dla bezrobotnych, rząd obciął o 65% pieniądze dla PUP, więc coraz ciężej dostać się na jakiekolwiek szkolenie. Z dniem 1 kwietnia można składać wnioski o przyznanie dofinansowania do 2500 pln na Kwalifikację Wstępną, wziąłem z UP wniosek o skierowanie na szkolenie i deklarację o zatrudnieniu od pracodawcy. Szkolenie jest indywidualne, więc chyba troszkę inaczej niż u autora. W każdym bądź razie też jest punkt: "Uzasadnienie celowości szkolenia".
Może ktoś z was ma jakiś ciekawy pomysł, albo ktoś składał już taką deklarację i została rozpatrzona pozytywnie? Na tekst mam 5 linijek i chciałbym wszystkie zapełnić. Myślałem nad czymś takim:
"Moim marzeniem od małego było zostanie zawodowym kierowcą. Z motoryzacją mam styczność od najmłodszych lat. Teraz gdy Urząd Pracy dał możliwość dofinansowania szkolenia, moje marzenie z dzieciństwa w końcu jest w stanie się spełnić."
Nie wiem czy nie za bardzo ubarwione i co jeszcze można dopisać, żeby zapełnić wszystkie linijki ? ;> :mrgreen:

Za wszelkie rady dziękuję i pozdrawiam.

Post Wysłano: 26 mar 2011, 12:49

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Maluch

Czyli uzasadnieniem celowości szkolenia jest spełnienie twoich marzeń z dzieciństwa ta?

Gdybym przyszedł do swojego PUPu z takim tekstem to by mnie wyśmiali. Nie wiem jak będzie u Ciebie.

To co napisałem wyżej.
Cytuj:
- napisać że masz ZAMIAR (po skończonym kursie KW) pracować jako kierowca zawodowy CE
- napisać że chcesz pracować u ..... (pracodawca)
Choć teraz bym napisał inaczej bo mam już C+E.
"Mam C+E. Zgodnie z Przepisami o Ruchu Drogowym, Dziennik Ustaw .... Nr ... poz. ... aby wykonywać zarobkowy transport drogowy wymagana jest KW. Po skończonym kursie KW mam zamiar pracować jako zawodowy kierowca. Będę pracował tu i tu"

Post Wysłano: 26 mar 2011, 13:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Też nie wiem jak to będzie w urzędzie, pracownice raczej młode większość do 30tki więc może być śmiesznie :mrgreen:
Po sklejałem jakoś wszystkie posty do kupy i wyszło coś takiego :mrgreen: :

Moim marzeniem z dzieciństwa było zostanie zawodowym kierowcą kategorii C+E. Z motoryzacją mam styczność od najmłodszych lat. Mam silną motywację do podjęcia pracy w zawodzie, z własnych środków uzyskałem już prawo jazdy kat. B,C,E. Jedynie brak kwalifikacji wstępnej, która wymagana jest, aby wykonywać zarobkowy transport drogowy dzieli mnie od zostania kierowcą ciężarówki. Pragnę się rozwijać a ten kurs pozwoli mi na podjęcie dobrze płatnej pracy w zakładzie "xyz", a w przyszłości na założenie i utrzymanie rodziny.

Coś takiego już powinno przejść ? Wydaje mi się, że lepiej jak będzie napisane w taki sposób, a niżeli oficjalnie :roll:

Post Wysłano: 26 mar 2011, 13:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 527470
Samochód: Opel corsa B

Czyli lepiej zrobić prawo jazdy C za własne pieniążki a na KW po zdaniu kat C złożyć wniosek o dofinansowanie.
Kolega był się pytać w PUP i powiedzieli mu ze jak na kat. C dadzą mu dofinansowanie to o KW może zapomnieć w tym roku.
Ja tak myślę że C zrobię za swoje a jak 21 lat będę miał za rok to w tedy do PUP iść o po środki KW.

Post Wysłano: 26 mar 2011, 15:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czyli lepiej zrobić prawo jazdy C za własne pieniążki a na KW po zdaniu kat C złożyć wniosek o dofinansowanie.
Kolega był się pytać w PUP i powiedzieli mu ze jak na kat. C dadzą mu dofinansowanie to o KW może zapomnieć w tym roku.
Ja tak myślę że C zrobię za swoje a jak 21 lat będę miał za rok to w tedy do PUP iść o po środki KW.
Mozna zrobic tylko jeden kurs rocznie z urzędu to raz, a dwa to u nas np. nie dają już pieniędzy na samo PJ bo nie można na PJ jeździć, jedynie co to na KW ale i tak tylko do 2.5 tyś. Nie zbaczając z tematu proszę ocenić czy zmieniona wersja może już być ??

Post Wysłano: 26 mar 2011, 16:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5995409
Samochód: E220 Coupe

Może być, bez ortów, poprawnie napisane. Przejdzie, bo nie mogą nie przyjąć wniosku. A co do samej argumentacji to najbardziej liczy się to, o czym pisałem w swoim poście powyżej. Najważniejsze z tego to papier od "przyszłego" pracodawcy a cała reszta bardzo pomaga.

Post Wysłano: 26 mar 2011, 16:53

Użytkownik

Użytkownik

Jak dla mnie zbyt infantylnie. Urząd pracy nie jest od spełniania marzeń.
Ja napisałbym tak:
"Udział w szkoleniu pozwoli mi uzyskać wymagane kwalifikacje niezbędne do podjęcia pracy w charakterze kierowcy samochodu ciężarowego. Pozwoli mi to na ustabilizowanie mojej sytuacji materialnej, a także wykonywanie zawodu, którym pasjonuję się od wielu lat. Ukończenie kursu kwalifikacji wstępnej będzie także kontynuacją i poszerzeniem moich dotychczasowych szkoleń i uprawnień, co zwiększy moje możliwości znalezienia i podjęcia stałej, dobrze płatnej pracy." :mrgreen:

Strona 1 z 1 [ Posty: 14 ]