Cytuj:
u mnie są trzy taryfy:)
I za 4 zł brutto
II za 8 zł brutto
III za 14 zł brutto
jak nie wylejesz w swojej klasie to placisz kare 2 tys za próbki.
z tym ze próbki sa pobierane najczesciej na poczatku roku to tak to wyglada.
mam pytanie pomoże ktos uzupełnic mam gmine ktora wymaga duzo biurokracji.
http://www.bip.lublin.pl/miastokrasnik/ ... K.VIII.pdf
sorry ze nie pisze polskich znakow.
Kolego, to masz normalny wniosek o wydanie koncesji, napisze Ci jak ja napisałem w moim wniosku, nie gwarantuje, że będzie dobrze, ale u mnie poskutkowało
1. Nazwa, adres, siedziba i numer NIP,
2. Przedmiot działalności to prowadzenie działalności w zakresie opróżniania zbiorników bezodpływowych i transportu nieczytsości ciekłych z terenu Gminy X (masz tu odrazu obszar działalności)
3. Informacja o środkach technicznych to rodzaj i marka pojazdu, DMC pojazdu, rok produkcji, numery rejestracyjne (informacje z dowodu rejestracyjnego), do tego pojemność zbiornika na nieczystości, wymagali jeszcze ode mnie kserokopii dowodu rejestracyjnego.
4. W środkach technicznych napisałem, że usługi wykonywać będę kożystając z najwyższych jakościowo osiągnięć techniki, w szczególności nie powodując zanieczyszczenia środowiska, bez zagrożenia dla zdrowia ludzkiego oraz bez stosowania procesów lub metod, które mogą byź szkodliwe dla środowiska
5. Co do zabiegów z zakresu ochrony środowiska i ochrony sanitarnej wymaganych po zakończeniu działalności wymieniłem:
- usunąć wszystkie zanieczyszczenia znajdujące się na terenie nieruchomości, na której prowadzona będzie działalność,
- obmyć, oraz dokonać dezynsekcji oraz dezynfekcji wszytskich pojazdów oraz pomieszczeń służących prowadzonej działalności,
6. Określenie terminu prowadzonej działalności, czyli od kiedy przez okres chyba 10 lat (na taki okres wydaje sie koncesje)
7. Co do ostatniego punktu musiałem okazać się miejscem postojowym, a mycie i dezynfekcję załatwiłem sobie z myjnią samochodową, wystawili mi dokument, w którym potwierdzali gotowość dokonania mycia i dezynfekcji mojego pojazdu, (nie wiem czy to jest niezbędne, ale ja miałem)
pozdrawiam