Cytuj:
A jak wyglądają takie psychotesty?? Ile to zajmuje
?
pozdr
Kilka godzin, dla mnie zeszło bodajże od 6:30 do 11. Na googlach i youtube możesz znaleźć jak to wygląda. Niewielki % ludzi tego nie przechodzi. Masz badania na refleks: wciskanie zapalających się guzików, wciskanie guzika na przecięciu dwóch lampek (coś jak gra w statki są z lewej i od góry są lampki, a ty musisz wcisnąć na przecięciu), ustawianie 3 pręcików w jednakowej odległości w takim tunelu, dwie tarcze, lewa kręci się ze stałą prędkością a prawa przyśpiesza i zwalnia (narysowane na nich są po jednej kropce) i musisz trafić w moment w którym kręci się z taką samą prędkością. Są 3 światła, zielone, żółte i czerwone, jak zapala się np. zielone to ciskasz przycisk, jak żółte to nogą na pedał). Do tego kilkanaście różnych kartek, niekiedy głupkowatych pytań, i taka książeczka w której są różne wzorki np. 8 sztuk i jedno puste pole, ty musisz wybrać co pasuje w te pole. Jest jeszcze taka tablica podzielona na wiele kwadracików a w każdym z nich dwa numerki, jeden numerek dużymi cyframi, a drugi mniejszymi i na kartce musisz wypisać po kolei wszystkie cyfry małe, ale w kolejności dużych numerków (jak się rozkojarzysz to bardzo łatwo się machnąć, a jeden błąd i wszystkie cyfry idą źle). Wydaje mi się, że to zadanie z cyframi jest najtrudniejsze, bo liczysz cyfry po dużych w górę, ale musisz zapisywać te dolne, jak się zapomnisz i zaczniesz wpisywać górne cyfry to potem ciężko dojść jaka była dobra, tak są wymieszane na planszy że trzeba uważać. U nas było na to 3 minuty.
Edit: Zapomniałem o jednej z ważniejszych rzeczy, są jeszcze testy w ciemni, stoisz parę minut w ciemnym pokoju, potem sadzają cię na krzesło i patrzysz przed siebie. A tam musisz dostrzec gdzie jest przerwa w obwodzie koła (dół, góra, lewo, prawo)- czym szybciej tym lepiej. Świecą Ci lampką po oczach i nagle lampka gaśnie pojawia się figura geometryczna (trójką, kwadrat, koło, krzyżyk), czym szybciej powiesz tym lepiej. Z grubsza to by było na tyle.