Cytuj:
Mam taki problem z fm'em 380 2005r. Musze w nim podnieść kabine aby wymienić sprężarkę z tym że jest problem natury takiej, żeby podnieść kabine musze go odpalić i włączyć pompe. Nabijam powietrze sprężarką 9atm na zegarach, sprzęgło przycisk od pompy zapala sie lampka że pompa włączona a brak reakcji na rozdzielaczach. I tu moje pytanie jak uruchomić tą pompe? bo nie mam pomysłu a samochód wcale nie stoi blisko 230km w jedną stronę.
post troche bez sensu albo ja nie rozumiem o co biega jaka pompe??
kabine sie w FM rocznik 95 przechyla pompka pod stopniem "machajac reka" _ klucz VOLVO lub nasadka 24mm i przedluzka lub w nielicznych modelach jest elekryczna pompka z wlacznikiem za sciana tylna kabiny
nie musisz odpalac silnika!
nie potrzebujesz powietrza!
tylko zaplon (kluczyk0 W POZYCJI RADIO ) i przelacznik na desce obok kolumny kierowniczej w pozycji on ---( JAK MASZ ELEKTRYCZNA POMPKE KTORA NIE DZIALA TO I TAK MOZESZ PRZECHYLIC KABINE RECZNIE )
czytam posta kilkakronie i odnosze wrazenie ze probujesz uruchomic przystawka skrzyni do hydrauliki .... nie wiem po kiego grzyba .... a jak chcesz to uruchomic awaryjnie (elektrozwor powinien byc na ramie obok akumulatorow razem z elektrozaworem blokady mostu zeby sprawdzic czy kable czy zawor zamien wtyczki i przlacz w pozycji on blokade mostu )
jak masz problem z elektrozaworem to po prostu poluz sie pod autem, odepnij przewod powietrzny od przystawki podepnij powietrze do przystawki (NIE WIECEJ NIZ 8.5 BAR) wskocz do kabiny NACISNIJ SPRZEGLO !!! I ODPAL DZIADA UWOLNIJ SPRZEGLO I hydraulika powinna dzialac , przypominam to jest hydraulika np HDS czy jakiegos innego osprzetu A NIE KABINY...
jak cos zle zrozumialem napisz dokladniej najlepiej z nr VIN zebym sprawdzil specyfikacje
a jak utkniesz to zadzwon Tomasz +447928131963
pozdrowienia