Postanowiłem przedstawić Wam swoją Polóweczke
Autko jest od nowości cały czas w rodzinie. Dostałem je z przebiegiem 97 tys.km.
Dane samochodu:
Silnik: 1.0
Liczba drzwi: 3
Rocznik: 1997
Przebieg:105000 km
Kolor: bodajże Fjord Blue
Wyposażenie:
Ubogie
• Regulacja wysokości kierownicy
• manualna regulacja lusterek
• ręczne otwieranie szybek
• brak wspomagania
Modyfikacje:
• Żarówki postojowe LED
• Demontaż chlapaczy
• Radio Sony CDX-GT 33U
• Skrzynia basowa JBL GT5-1204BR
• Wzmacniacz JBL GT5-A3001
• Głośniki w podszybiu JBL GTO428
• Układ wydechowy Bastuck 2,5cala (adapter, tłumik środkowy, rura łącząca oba tłumiki, tłumik końcowy, opaski zaciskowe)
• Zawieszenie 60/40, sprężyny (przód, tył) i tylne amortyzatory H&R, amortyzatory przód MTS (jutro odbieram i montuję)
Plany:
• Borbet T
• gwint
• montaż wspomagania
• el. lusterka
• el. szyby
• inne lampy na przód i tył
• klamki w kolor
• grill no name
• halogeny w zderzak
• wnęka na rejestracje z golfa mk2
• wygłuszenie wnętrza
• głośniki i kieszenie w drzwi
• centralny zamek
• może swap na 1.4 lub 1.6
• wnętrze w kremowej skórze
• usunięcie listw z drzwi
• nowy lakier
• poszerzenie nadkoli
Zdjęcia:
Zimą kupiłem tłumik Bastuck. Nie był na tyle zniszczony, żebym musiał bawić się w papiery wodne, itp. Wystarczyło go do porządku wypolerować
Tłumik dostałem wraz z rurą 2 cale, którą wykorzystałem przy połączeniu ze sobą obu tłumików.
Jakiś miesiąc temu znalazłem do kupienia układ wydechowy Bastucka 2,5 cala pasującego do mojego tłumika. Postanowiłem go kupić, a przy okazji od tej samej osoby kupiłem sprężyny obniżające wraz z tylnymi amorkami H&R. Kiedy przyszła paczka tego samego dnia udało mi się poskładać wydech.
Następnego dnia wziąłem się za składanie zawiasu na tył.
W między czasie zamówiłem na przód nowe amortyzatory MTS. W tym czasie kiedy czekałem na amortyzatory postanowiłem wyczyścić i pomalować sprężyny.
Kiedy wszystko było już gotowe zabrałem się za składanie przodu do kupy.
Niestety nie posiadam jeszcze swoich fotek z wyglądem auta, ponieważ po robocie spieszyłem się na spota
Mam póki co jedną fotkę wykonaną przez SoftaRM na spocie.