Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 03 maja 2011, 20:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7661708
Samochód: scania114

witam
mam scanie 114L 380km skrzynia 6, autko mało pali bo 28-30 przy pełnym ładunku ale drażni mnie jedno,na pusto przy ruszaniu nie ma praktycznie odejścia,muszę ruszać z dolnej 3 lub pełnej dwójki,jak by coś ja trzymało. proszę o wskazówki w tym temacie,na co powinienem zwrócić uwagę. pozdrawiam

dodam ze filterki wymieniane zęby zaraz któryś nie pytał :>

Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 20:18 przez jeszkin, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 04 maja 2011, 21:06

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Scania 124L 420

A z jakiego biegu kolega chcialby ruszac, odrazu z gornej skrzyni? Dziwna sprawa, bo skoro spalanie do 30 przy pelnym ladunku to niechce sie wierzyc zeby cos bylo nie tak. Moim zdaniem to za duzo niekombinuj bo za chwile zacznie Ci tyle palic ale na pusto.

Post Wysłano: 04 maja 2011, 21:55

Użytkownik

Użytkownik

znam jeden przypadek gdzie gosc wczesniej jezdzil w PKS-e osobowym, a pozniej przesiadl sie na ciagnik z silosem.
Dwa sprzegla poszly w ciagu dwoch tygodni. Starasznie nie lubil ten klient uzywac niskiego zakresu.
Albo jeszcze lepsze: kierowca z PKS`u postanowil zjechac z drogi i zawrocic Irizarem na polu. Skonczylo sie to uszkodzeniem sprzegla z peknieciem kola zamachowego wlacznie.Nie wspomne ze nie szlo tego autobusu wyrwac z tego pola (3-osiowy).
Mateo3030 - a czym wczesniej jezdziles ? Jakims Monster Truckiem ?
Ta 380 ma hamulce tarczowe - ciagnik i naczepa ?

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]