RudY0LKR nic sie martw, u mnie w pierwszym miesiacu zrobilem trzy kursy ;], teraz jade juz piąty miesiac i sa dni, ze robie po 7-8 kursow dziennie ale sa tez takie, ze nie wyjezdzam wcale. Według mnie chocby nie wiem jak konkurencja oszukiwala ludzi na metrach, nie powinno sie o tym mowic ludzią, jakiekolwiek sugestie do klientow na temat konkurencji, predzej czy pozniej sie na Tobie odbiją. W moim przypadku bardzo duza role odegrała reklama, temat reklamy przerabialismy juz wczesniej, na rynkach lokalnych, jest problem tego typu, ze wszelkie ogloszenia sa na bieżąco niszczone i zrywane, proponuje pomyslec nad ogloszeniem np w gazecie lokalnej, moze jakies ulotki, ale jest jedna podstawowa sprawa, musisz zrobic sobie opinie, jesli bedziesz mial konkurencyjna cene moze jakis program lojalnosciowy(widzialem na Twojej stronce, ze taki masz), to po pewnym czasie ludzie sami sie zglosza, najpierw musza sie dowiedziec o tym, ze jestes na rynku. Dosc duzym problemmem w tej branzy jest fakt, ze ludzie sa przyzwyczajeni do tego, ze usluge wykonuje jakas konkretna firma i nie chce sie nikomu zmieniac, ja na poczatku organizaowalem zebrania z mieszkancami bloków, przedstawialem swoja oferte, a przede wszystkim zapoznawalem sie z ludzmi, nie ma wg mnie sensu zglaszac sie do biur administrujacych, bo administratorom nigdy nie chce sie niczego zmieniac, oni nie placa za to, wiec po co zmieniac cokolwiek. Mysle, ze powinienes sprawdzac, do kiedy samorzady, osiedla, szkoly i prywatni mieszkancy maja podpisane umowy, ja tak robilem, sprawdzalem to na biezaco i wtedy kiedy zblizal sie koniec terminu umowy w jakims konkretnym miejscu, zostawialem swoja oferte, dzialanie takie jest w pelni legalne, wiec nic nie szkodzi, najwyzej nie zechca skozystac, a jak konkurecja zacznie skakac do Ciebie, to znaczy, ze wszedles na rynek. jednym slowem potrzeba czasu, zeby ludzie sie dowiedzieli
Jesli moge cos Ci poradzic, to uwazam, ze bedzie lepiej jak zachowasz anonimowosc na forum, rozni ludzie maja dostep do tego co tu piszemy, piszemy o roznych rzeczach i byly juz dosc niegrzeczne przypadki umieszczania obraźliwych wpisów pod adresem forumowiczów, których wypatrzyła konkurencja, ale to tylko moja sugestia, sam zobaczysz, ze konkurencja tez potrafi dac popalic, wiem cos o tym, doskonale:)