Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 31 maja 2011, 19:10

Użytkownik

Użytkownik

Witam!! Mam problem ze skrzynią w Volvie FH 440 z 2007r. Stało się coś z wstecznym biegiem, gdy jest cały bieg trzeba cofać na pół sprzęgle, gdy się puści sprzęgło bieg wyskakuje!! dodam że na pół biegu jest wszystko dobrze!! tylko na całym biegu wyskakuje. Miał ktoś taki przypadek, co się mogło stać??

Post Wysłano: 31 maja 2011, 20:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4128224
Samochód: Peugeot 508/MAZDA 2

skrzynia do rozebrania wybierak popsuty
Cytuj:
Witam!! Mam problem ze skrzynią w Volvie FH 440 z 2007r. Stało się coś z wstecznym biegiem, gdy jest cały bieg trzeba cofać na pół sprzęgle, gdy się puści sprzęgło bieg wyskakuje!! dodam że na pół biegu jest wszystko dobrze!! tylko na całym biegu wyskakuje. Miał ktoś taki przypadek, co się mogło stać??

Post Wysłano: 31 maja 2011, 20:33

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Dziękuję kolego za radę!! A nie orientujesz się jaki może być koszt zrobienia tego?? i czy są jacyś fachowcy inni jak serwis??

Post Wysłano: 31 maja 2011, 20:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ja niestety pracuje w serwisie :D
ale robota nie jak az tak skomplikowana tylko czesci niesamowicie drogie ( zalezy co sie popsulo ) niestety zgaduje ale najczesciej sa uszkadzane takie mosiezne "klocki" wybieraka to akurat nie jaet niesamowicie kosztowne ale jak np dostanie sie takie cos miedzy zeby to koszta rosna straszliwie
najlepiej daj komus skrzynie do wyjecia odkrec obudowe z przodu i juz wiesz co w srodku jak bardzo zle to poszukaj skrzyni a jak nie tak zle to mozesz zawsze zawiezc tylko skrzynie do serwisu
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Dziękuję kolego za radę!! A nie orientujesz się jaki może być koszt zrobienia tego?? i czy są jacyś fachowcy inni jak serwis??

Post Wysłano: 31 maja 2011, 21:18

Użytkownik

Użytkownik

Dziękuję bardzo jeszcze raz!! Wiesz, to jeszcze jedną rzecz powiem, stało się to jak siadło sprzęgło auto miało 440tys :/ , cofał pod rampę na wstecznym wcisnął pedał sprzęgła i pedał został auto udeżyło o rampę i zgasło i auto zaciągneli do naprawy, dodam że nie robione było w serwisie volvo tylko na Białorusi u niby "fachowców" po zrobieniu sprzęgła zaczęły się te problemy. I wydaje mi się, bo ostatnio jechałem tym samochodem, że na pół biegu strasznie głośno pracuje skrzynia, jest wrażenie jakby coś w niej aż waliło, najgorzej na 5,5. na całych biegach jest ok. może mieć to coś wspólnego??

Post Wysłano: 31 maja 2011, 21:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Cytuj:
... I wydaje mi się, bo ostatnio jechałem tym samochodem, że na pół biegu strasznie głośno pracuje skrzynia, jest wrażenie jakby coś w niej aż waliło, najgorzej na 5,5. na całych biegach jest ok. może mieć to coś wspólnego??
Miałem coś takiego w starym FHaczu, na całych biegach było ok, a na połówkach coś strasznie biło w skrzyni. Bodajże uszkodzony był wałek atakujący i taniej było kupić używaną skrzynie jak sam wałek. :wink:

Post Wysłano: 31 maja 2011, 21:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

nie ma co wiecej gdybac masz skrzynie do wyjecia jak na wstacznym uderzyles w rampe i zgasl to mogles uszkodzic walek zebatki wstecznego i w kazdej chwili mozesz miec problem na srodku drogi
no coz pechowo i ... drogo niestety
Cytuj:
Dziękuję bardzo jeszcze raz!! Wiesz, to jeszcze jedną rzecz powiem, stało się to jak siadło sprzęgło auto miało 440tys :/ , cofał pod rampę na wstecznym wcisnął pedał sprzęgła i pedał został auto udeżyło o rampę i zgasło i auto zaciągneli do naprawy, dodam że nie robione było w serwisie volvo tylko na Białorusi u niby "fachowców" po zrobieniu sprzęgła zaczęły się te problemy. I wydaje mi się, bo ostatnio jechałem tym samochodem, że na pół biegu strasznie głośno pracuje skrzynia, jest wrażenie jakby coś w niej aż waliło, najgorzej na 5,5. na całych biegach jest ok. może mieć to coś wspólnego??

Post Wysłano: 31 maja 2011, 21:42

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9151637
Samochód: MOBILNE SERWISY

Kolego możemy wyciągnąć to u Ciebie na miejscu i sprawdzić. Jak coś to przedzwoń jutro na 509 01 01 06 Marek. Mobilny serwis www.bustruckserwis.pl Z ceną się dogadamy zależy jak daleko trzeba dojechać.

NAPRAWY INSTALACJI ELEKTRYCZNYCH KOMPUTEROWA DIAGNOSTYKA
REGENERACJA ZAWORÓW APM (EL1100) ECAM APS

Post Wysłano: 01 cze 2011, 23:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Za 6 tyś ci tą skrzynie zrobie.

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]