Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 31 maja 2011, 19:07

Użytkownik

Użytkownik

Witam!! Mam taki problem w scanii: (skrzynia biegów GRS 900), gdy włączam wsteczny bieg połówki działają bez żadnych problemów, przerzuca pół, cały, pół, cały.... gdy jest na luzie albo na biegu do przodu, połówka się wrzuci, ale z powrotem na cały bieg już NIE! Proszę o pomoc! Może ktoś miał taki przypadek?? dodam że przekładaliśmy 3 zaworki od drugiej scanii (po lewo od tabliczki skrzyni), na skrzyni i po prawo na skrzyni. Przekładaliśmy też gałkę od zmiany biegów (bo kiedyś był podobny problem, zepsuł się przycisk od połówek), jest wszystko dobrze, przekaźnik też dobry, prąd dochodzi!

Post Wysłano: 31 maja 2011, 22:30

Użytkownik

Użytkownik

jak dobrze pamiętam to pewnie dekiel był ściągany u góry ten mały i są zamienione śruby u góry i dlatego blokuje połówki

Post Wysłano: 31 maja 2011, 22:40

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
jak dobrze pamiętam to pewnie dekiel był ściągany u góry ten mały i są zamienione śruby u góry i dlatego blokuje połówki
dziękuję za odpowiedź, a mógł byś powiedzieć troszkę dokładniej który to dekielek? W którym miejscu, bo już tyle przemienialiśmy, że już nie kojarze co jest co.

Post Wysłano: 01 cze 2011, 23:17

Użytkownik

Użytkownik

Witam!! po całym dniu walki okazało się: po metodzie prób i błędów doszedłem, że prawdopodobnie jest jakieś zwarcie?? Mianowicie wyjąłem przekaźnik od światła wstecznego i są połówki!!!! przekaźnik RP11, nie ma światła wstecznego ale są połówki, gdy go włożę jest światło wsteczne ale połówek na biegach do przodu nie ma.... jakieś sugestie?? Widzę, że mam dziwny przypadek :D

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]