Jest takie coś jak dozwolona długość zestawu i wynosi ona jeśli dobrze pamiętam 18,75 m i do tego jeszcze może wystawać do tyłu ok 2 m,ale to Ci doświadczeni wytłumaczą
Jest takie coś jak dozwolona długość zestawu i wynosi ona jeśli dobrze pamiętam 18,75 m i do tego jeszcze może wystawać do tyłu ok 2 m,ale to Ci doświadczeni wytłumaczą
Kolego tak 18.75 m ale jeszcze do tego licząc od ostatniej kłunicy 5 metrów czyli sumując cały zestaw od początku dźwigu(bo dźwig wystaje przed kabiną) do końca drewna może mieć ok.23.75 m jeśli nie wierzysz to wszystko pisze w przepisach,wiem bo uczę się na egzamin na przewóz rzeczy(kwalifikacja wstępna)
Na 2 i 3 fotce limity wagi nie są czasem przekroczone?
Wiem że przyczepa jest 4 osiowa ,ale na aucie jest naładowane grubo ponad kabinę...
Odpowiedź na to pytanie jest chyba oczywista Podziękował Ares za foty fachowców z Wielkopolski a co do Volva z ostatniego zdjęcia to jest mi bardzo dobrze znane bo jeździ nim już mój znajomy z pobliskiej wiochy
Volvo już ma gość z mojej okolicy ale wygląda tak, że poznałbyś je tylko po malowaniu bo koguty i blendę ma już wyrwaną No faktycznie już na allegro widać że na sprzedaż jest już coraz mniej starszych aut z Czarnkowa i Chodzieży. Nie wiesz może czy oni wożą drewno też do mondi w Świeciu?
Zawsze bardzo mnie to irytowało ,że po zachodnio-północnej polsce poruszają się zestawy 25,5m z przyczepami 4osiowymi. U nas taka opcja byłaby ukarana ,że hoho. Wiem ,że tam załatwiają specjalne papiery na gabaryt czy jak ? Mógłby ktoś mi to wytłumaczyć ? i jak tam wygląda dmc ? Czy to poprostu jest tak. Ładuje i jade licząc na fart ,że nie złapią ? Bo przykładowo to volvo wyżej waży miniumum 55t.
Te zestawy to tylko wyjątek, nie oszukujmy się , tylko w Wielkopolsce są tak długie zestawy. My również mamy przyczepę 4osiową ale jest skrócona i dzięki Bogu bo jak prowadziliśmy ją z portu to wszystkie ronda były nasze Ogólnie fajna sprawa taka przyczepa bo nie dość że nie buja to jeszcze na osiach nie jesteś przeładowany.
Minimum to na pewno, a ja twierdzę że z 70 spokojnie. Te zestawy pochodzą ze Szwecji, a tam zestaw w takiej konfiguracji waży często gęsto nawet i 90t.
Co do wagi to zależy od ładunku ale te 55t to zawsze będzie. Co do długości to dokładnie jak Dymecki pisze 13 metrów, z czego sam zaczep ma około 2,5 metra. Ale trzeba przyznać, że ramy w tych przyczepach są zaje***te
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 17 gości