Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 16 cze 2011, 14:49

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cześć!
Nie wiedziałem gdzie zadać to pytanie, ale być może jest ktoś kto mi pomoże.
Wczoraj byłem na psychotestach na kat.C. Nie zaliczyłem tylko stereometru. Pan psycholog powiedział, że nie mam widzenia obuocznego. Nigdy nie miałem problemów ze wzrokiem, więc szybko udałem się do lekarza okulisty. Przebadał mnie dokładnie i powiedział, że tak zdrowej osoby dawno nie widział. Dostałem nawet zaświadczenie:
Ustawienie oczu równoległe,
Barwy rozpoznawane prawidłowo,
Dno oczu prawidłowe,
Widzenie obuoczne prawidłowe,
Narząd wzroku prawidłowy.

I tu moje pytanie: jak to możliwe, że nie zaliczyłem stereometru ? Mam spróbować jeszcze raz ? Są szanse, że go zalicze ?

I jeszcze jedno pytanie- jak nie przejde tego stereometru to mogą mi cofnąć prawko na B ?

Post Wysłano: 16 cze 2011, 19:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

nie moga nic ci cofnac, idz do innej pracowni..

Post Wysłano: 18 cze 2011, 21:46

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
nie moga nic ci cofnac, idz do innej pracowni..
Ja tam nie jestem w tym temacie jakoś dobrze obcykany, ale jedno jest pewne, prawa jazdy cofnąć Ci nie mogą, natomiast co do psychologa, to sprawa jest trochę inna. W przypadku gdy psycholog stwierdzi że, nie nadajesz się na kierowce i nie zaliczyłeś badania, jego obowiązkiem jest zawiadomić odpowiednie służby o wyniku Twojego badania, i jak się nie mylę to jest to ITD. Gdyby tak się stało, to pójście do innej pracowni nic tu nie da, bo tak czy inaczej będzie się liczył wynik tego negatywnego badania. Dopiero po upływie 12 miesięcy od daty negatywnego badania możesz normalnie legalnie iść do innej pracowni i zrobić badania od nowa.

Jak coś poknociłem lub nie tak napisałem, proszę osoby które są bardziej obcykane aby mnie poprawiły, z góry dzięki. :D

Post Wysłano: 19 cze 2011, 15:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Już się przestraszyłem, że cofną mi prawko na B a tego bym nie chciał :)
Psycholog nie wystawił mi 'negatywa' kazał zgłosić się w następnym terminie, żebym odpoczął. To samo potwierdził okulista, bo 'narząd wzroku prawidłowy' i 'widzenie obuoczne prawidłowe' jak czytam w zaświadczeniu. To jak radzicie- próbować jeszcze raz ?

Post Wysłano: 19 cze 2011, 15:48

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
To jak radzicie- próbować jeszcze raz ?
Jeśli nic nie podpisywałeś żadnych dokumentów u tego psychologa to moja rada taka, idź i spróbuj raz jeszcze ale u innego.

Post Wysłano: 19 cze 2011, 19:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Cytuj:
Dopiero po upływie 12 miesięcy od daty negatywnego badania możesz normalnie legalnie iść do innej pracowni i zrobić badania od nowa.
Mówisz o badaniach do mundurówki i tutaj tak jest - dopiero za rok można znów startować, chyba że się odwołasz. Przy badaniach kierowców, jest to raczej nie realne, możesz chodzić po różnych pracowniach.
Cytuj:
próbować jeszcze raz ?
Jak uważasz, to chyba twój wybór, a nie nasz. Jeśli chodzi o mnie to bym próbował, aż do skutków, idź do innej poradni, bo te pręciki to nic trudnego, musisz to zrobić. Pewnie w mieście masz kilka pracowni psychologicznych więc próbuj, a na pewno się uda :P

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]