Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 cze 2011, 14:47

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

czy po zrobieniu bad lek przed kursem na kat c, zrobieniu kursu, daniu kompl dokumentów razem z tym orzeczeniem do WORDa i zdaniu prawka to zapisując sie na kat c+e trzeba znów iść do lekarza po drugie zaświadczenie lekarskie?
ile takie zaswiadczenie kosztuje?
50pln na kat A i B
220pln na kat A, B, C, C+E, D, D+E, T, tramwaje
czy u Was są podobne ceny?
co to znaczy ze jest bezterminowe? tz ze nawet robiąc za x lat kat x nie musze go robic od nowa? tz tego zaświadczenia/orzeczenia?
pozdr

Post Wysłano: 29 cze 2011, 15:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jeśli teraz robisz C, i wiesz, że za jakiś czas będziesz robił CE to niech Ci na tych badaniach zaznaczą obie kategorie żebyś później drugi raz nie płacił. No a jak będziesz już robił te przyczepy to idziesz do WK (bo tam będzie ten świstek od lekarza), płacisz bodajże 5zł za kopię i zapisujesz się na kolejny kurs. :)
Cytuj:
WOW, ceny z kosmosu wzięte Ci powiem. :mrgreen: Ja za komplet badań C/CE przed kursem płaciłem 50zł.
Cytuj:
co to znaczy ze jest bezterminowe? tz ze nawet robiąc za x lat kat x nie musze go robic od nowa? tz tego zaświadczenia/orzeczenia?
Otóż to. :)

Fotogaleria, Trasy - zapraszam do przeglądania i komentowania.

Post Wysłano: 29 cze 2011, 16:35

Cytuj:
Jeśli teraz robisz C, i wiesz, że za jakiś czas będziesz robił CE to niech Ci na tych badaniach zaznaczą obie kategorie żebyś później drugi raz nie płacił. No a jak będziesz już robił te przyczepy to idziesz do WK (bo tam będzie ten świstek od lekarza), płacisz bodajże 5zł za kopię i zapisujesz się na kolejny kurs. :)
Cytuj:
WOW, ceny z kosmosu wzięte Ci powiem. :mrgreen: Ja za komplet badań C/CE przed kursem płaciłem 50zł.
Cytuj:
Otóż to. :)
Jescze nie dawno u mnie za badania słuchu nic się nie płaciło - kolega tak zrobił i tylko wybulił 7 dyszków za wzork. Ja robiąc niedawno słuch+wzrok+krew dałem łącznie około 160 zł :(

Post Wysłano: 29 cze 2011, 18:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ja robiąc niedawno słuch+wzrok+krew dałem łącznie około 160 zł :(
Badanie krwi przed kursem na prawko? Fajnie wiedzieć. :mrgreen: Jeśli lata się po 2-3 lekarzach od innej specjalizacji to niestety, ale trzeba liczyć się z wydatkiem rzędu 150zł, ale ponad 200 o których pisał kolega wyżej to już lekka przesada i kradzież w biały dzien. :)

Post Wysłano: 29 cze 2011, 18:44

Cytuj:
Cytuj:
Ja robiąc niedawno słuch+wzrok+krew dałem łącznie około 160 zł :(
Badanie krwi przed kursem na prawko? Fajnie wiedzieć. :mrgreen: Jeśli lata się po 2-3 lekarzach od innej specjalizacji to niestety, ale trzeba liczyć się z wydatkiem rzędu 150zł, ale ponad 200 o których pisał kolega wyżej to już lekka przesada i kradzież w biały dzien. :)
Tak, u mnie lekarz medycyny pracy chce badanie cukru we krwi, aby stwierdzić, czy przyszły kierowca nie ma cukrzycy :) Swoją drogą, to najmniejszy problem był, bo takie badanie kosztowało mnie całe 6 zł.

Post Wysłano: 29 cze 2011, 18:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Tak, u mnie lekarz medycyny pracy chce badanie cukru we krwi
Ano właśnie, medycyna pracy, a my cały czas rozmawiamy o badaniach przed kursem na prawo jazdy, a nie przed rozpoczęciem samej pracy. :)

Post Wysłano: 29 cze 2011, 18:53

Cytuj:
Cytuj:
Tak, u mnie lekarz medycyny pracy chce badanie cukru we krwi
Ano właśnie, medycyna pracy, a my cały czas rozmawiamy o badaniach przed kursem na prawo jazdy, a nie przed rozpoczęciem samej pracy. :)
Ja też mówię o tych badaniach, nie chce mi się kserować teraz, ale mam papier od lekarza medycyny pracy, który zezwala mi na podejście do KURSU C/C+E, potem kolejne badania są tak jak mówisz, przed podjęciem pracy.

Post Wysłano: 29 cze 2011, 23:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To szczerze przyznam, że pierwszy raz się z czymś takim spotykam na badaniach przed kursem. No ale co lekarz to inne udziwnienia, niestety. :)

Post Wysłano: 30 cze 2011, 8:57

Użytkownik

Użytkownik

sprawdźcie dokładnie jak to jest bo rok temu jak zapisywałem się na kat C robilem badania za 220zł (sluch, wzrok, poziom cukru, ciśnienie) i miałem zaznaczone wszystkie kategorie i zapisałem sie do osk zrobiłem kurs, zdałem za 1 razem egzaminy i teraz w tym samym osk chce się zapisać na c+e i mówie facetowi ze przyniose ksero z urzędu to mnie wyśmiał i powiedział ze nie zapisze mnie dopóki nie przyniosę kolejnych badań i muszą być zrobione niedawno do ilus tam miesięcy są ważne bodajrzę i ze juz straciły ważność
więc muszę znów iśc do lekarza zapłacić 220pln za ten świstek? pytałem się lekarza to on tez cos bąknął ze ważne są 90 czy tam 100dni i że on robi na 2 warianty 1 wariant zaznacza na tym orzeczeniu kat A i B i to kosztuje 60pln a drugi zaznacza wszystkie kategorię i to kosztuje 220pln
rok temu miałem zaznaczone wszystkie i bezterminowe i juz to podobno nie jest ważne,
spr prosze jak to jest bo widze ze kazdy wie swoje

Post Wysłano: 22 lip 2011, 16:41

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Honda

Witam, to mój pierwszy post, ale myślę, że od razu konkretny i pomocny.

Zaczynam robić kat. C, miałem bardzo duży problem z badaniami, wszędzie usiłują wyłudzić pieniądze i wmawiają, że potrzeba laryngologa, okulistę, badanie cukru itd. itp.
Ceny wahały się od 150 zł do 220 zł, zadzwoniłem do ziomka właściciela szkoły z którym wcześniej rozmawiałem i mówił mi, że to badanie kosztuje 100 zł, dał mi namiar na lekarza, badanie odbyło się w 10 min. czytanie literek z przysłąnietym okiem i kilka innych badań wzroku, ankieta dot. stanu zdrowia i tyle.
Stan zdrowia bez uwag, zaświadczenie obejmuje A,B,C,D +E i możliwość prowadzenia tramwajów, jest bezterminowe. koszt jak wspomniałem 100 zł.

Polecam iść do lekarza który, wystawia zaświadczenia w szkole jazdy na B i A bo ma on pewno też uprawnienia do innych.

Jedno wam powiem, nie dajcie się naciągać.

Post Wysłano: 22 lip 2011, 17:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja za samo badanie lekarskie na kat C zapłaciłem 60 zł w Wawie.

Ale musiałem jeszcze zapłacić 100zł za badanie psychologiczne(art. 39k i 39m ustawy z dnia 6 września 2001r. o transporcie drogowym) i 80zł za zaświadczenie lekarskie(art. 39 tej samej ustawy). Badanie psychotechniczne i zaświadczenie było wymagane przy wpisie świadectwa kwalifikacji do prawa jazdy.

Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]