Witam po raz kolejny tym razem mam bardzo pilną sprawę
Mam ogromy problem z przerzucaniem biegów na szybkie w m90(Skrzynia ZF).Jak się ruszta to 1-2 elegancko chodzi natomiast 3 to jest masakra przerzuca bardzo wolno.Przerzuci dopiero jak samochód zwolni do 20km/h i tak jest zawsze.Zawód odcinający półbiegi był wymieniany rok temu.Wcześniej nie było z tym aż takiego problemu,zdażało się takie coś ale bardzo rzadko.
Wydaje mi się ze ma coś wspólnego wałek w skrzyni,nie wiem czy się dobrze oriętuje ale chyba musi mieć jakieś zabieraki i może to one są powodem tych problemów.
Może ktoś miał taki problem i mi pomoże.
Kolego musisz na skrzyni biegow wymienic oring na tłoczku lub go przesmarować ,tam są na skrzyni na górze takie dwa cylindry jeden jest od połówek a drógi od skrzyni góra dół odkręć dekielek i zobaczysz w jakim stanie jest oring.Niech ktoś ci przerzuci biegi góra dół ,a ty wejdz pod spód i bedziesz wiedzial ktory to cylinder ,bo niepamiętam
Wejdz pod spod auta ,zrówno po jedne jak i drugiej stronie skrzyni na górze są cylindry , i do każdego z nich dochodzą po dwa przewody powietrzne poszukaj a znajdziesz
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 27 gości