Witam! Chciałbym zrobić prawo jazdy kategorii C+E. Mam w tej chwili 18 lat i wiem, że od tego wieku jest możliwość jego zrobienia. Ale niech mi ktoś napisze, czy od nowego roku nie szykują się żadne zmiany przepisów odnośnie wieku wymaganego do zdawania.
Chcesz robić to rób. Nawet gdyby zmieniły się przepisy w trakcie kursu na Prawo Jazdy to Ty będziesz "szedł starymi przepisami" jako, że prawo nie działa wstecz a masz tzw. prawa nabyte.
Im szybciej zrobisz tym lepiej, bo po zmianach będzie trudniej zdać prawko.
Będziesz musiał zrobić jeszcze kurs na przewóz rzeczy, który się teraz nazywa kwalifikacja wstępna i sporo kosztuje.
Poczytaj, wszystko jest opisane na forum.
_________________ ... Tłok w cylinder jebut ! I maszyna idut !
Odnośnie jeszcze tej kwalifikacji wstępnej, jeżeli zrobię to prawo jazdy, nie chcę ( bynajmniej na razie ) być zawodowym kierowcą, a prawo jazdy używać okazjonalnie, np. do przywiezienia ciężarówką drewna opałowego z lasu dla siebie lub ciągania przyczepy za ciągnikiem, to czy wtedy jest mi ona potrzebna??
Do przewozów okazjonalnych wystarczy samo prawo jazdy.
Do takich przewozów potrzebne jest zaświadczenie właściciela pojazdu ( firmy ), ze uzywasz auta na potrzeby własne w transporcie niezarobkowym.
_________________ ... Tłok w cylinder jebut ! I maszyna idut !
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 15 gości