Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 cze 2011, 17:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 211681
Samochód: Megane III GT, Mazda 323 for USA :)

byłem dzisiaj w biurze szkoły jazdy, gdzie robią też psychotesty. Brałem pod uwagę tą szkołę przed zapisem na "C" ale jakoś ze wzgl. finansowych wybrałem inną.

Zapisując się na "C" nie miałem pojęcia o psychotestach. Mimo że się dopytywałem (brat ma problem ze wzrokiem i nie przeszedł testu widzenia przestrzennego z patyczkami) pani powiedziała że jak przejdę badanie lekarskie to już spoko...

Wydaje mi się że w szkole w której dzisiaj byłem pani sugerowała najpierw to badanie, jednak że poszedłem do innej szkoły jazdy, zacząłem kurs "C" trafiłem właśnie na ten temat, tutaj na Waszym forum.

Dziś, usłyszałem zdziwienie z ust osób w szkole jazdy robiącej również psychotesty, że nikt mi nie powiedział o tym, że fajnie byłoby je zrobić przed rozpoczęciem kursu. Bo po co? na "C" i na badaniach już na mnie zarobili (nie wierze, że lekarz za to że to on właśnie te badania robi, szkole jazdy nic nie odpala). Mało tego zapisałem się już na E do C, jednak nie wpłacę ani grosza póki nie będę pewien że będę mógł pracować jako kierowca C lub C+E.

Szkoły jazdy, które sugerują najpierw zrobienie psychotestów, moim skromnym zdaniem są wobec swoich klientów fair.

Inne, które tego nie robią, żerują na ludzkiej niewiedzy, łatwowierności i portfelu...

Post Wysłano: 29 cze 2011, 20:01

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Szkoły jazdy, które sugerują najpierw zrobienie psychotestów, moim skromnym zdaniem są wobec swoich klientów fair.
Bardzo dobrze robią, to pokazuje że są uczciwe wobec swych klientów, trzeba takie szkoły polecać innym przyszłym kierowcom.
Cytuj:
Inne, które tego nie robią, żerują na ludzkiej niewiedzy, łatwowierności i portfelu...
Takie też są, dla przykładu mogę podać jedną z nich, MOTOS w Stalowej Woli.

Post Wysłano: 21 sie 2011, 23:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 11118005

Jeżeli na prawe oko bardzo słabo widzę tzw. mam obraz rozmazany okulary ani nic nie pomaga to są jakieś szanse na przejście psychotestów??

Post Wysłano: 21 sie 2011, 23:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania R420

Cytuj:
Jak ktoś idzie na skróty i załatwia na lewo badania to jak dla mnie jest krótki zawodnik.
Mam wrażenie żyjesz na innej planecie. Kolego żyjemy w Polsce, każdy kombinuje i kombinował będzie to jest raz, a dwa, sugerujesz że jestem krótki zawodnik ? Jestem psycholem i nie nadaje się na kierowcę ? Widziałeś jak wyglądają psychotesty ? Wiesz że trzeba poświęcić na to czas ? Ludzie mają rodziny i muszą zap******** a nie stać w kolejce. Tak było jest i będzie nic nie zmienisz. Jeden jest sprytniejszy od drugiego i tyle. Dodam że jestem zdrów jak ryba a pod kopułą też jest ok.

Post Wysłano: 22 sie 2011, 9:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 117176

Cytuj:
Cytuj:
Jak ktoś idzie na skróty i załatwia na lewo badania to jak dla mnie jest krótki zawodnik.
Mam wrażenie żyjesz na innej planecie. Kolego żyjemy w Polsce, każdy kombinuje i kombinował będzie to jest raz, a dwa, sugerujesz że jestem krótki zawodnik ? Jestem psycholem i nie nadaje się na kierowcę ? Widziałeś jak wyglądają psychotesty ? Wiesz że trzeba poświęcić na to czas ? Ludzie mają rodziny i muszą zap******** a nie stać w kolejce. Tak było jest i będzie nic nie zmienisz. Jeden jest sprytniejszy od drugiego i tyle. Dodam że jestem zdrów jak ryba a pod kopułą też jest ok.
W Irlandii wogole nie ma czegos takiego jak psychotesty, a badanie lekarskie (wazne 10 lat) zajmuje 5 minut - ludzie jakos jezdza, nie zabijaja sie i jest ok. Jak to wyglada w innych krajach Unii?

Post Wysłano: 22 sie 2011, 13:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania R420

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
W Irlandii wogole nie ma czegos takiego jak psychotesty, a badanie lekarskie (wazne 10 lat) zajmuje 5 minut - ludzie jakos jezdza, nie zabijaja sie i jest ok. Jak to wyglada w innych krajach Unii?
O to chodzi, jeśli bede chciał za********ć to będę, jeśli bede kogoś chciał zabić to zabije. Jeśli bede wyrzucał tarczki przez okno i jeździł 25 h dziennie to też to zrobie i zabije kogoś bo zasne za kierownicą, lub będę kierowcą prawym i jeździł wedle wszystkich przepisów i znaków drogowych niczym niedzielny kierowca w słomianym kapeluszu. Nie wydaje mi się żeby te psychotesty były tak profesjonalne aby stwierdzić charakter i osobowość człowieka...

Post Wysłano: 22 sie 2011, 20:09

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH13

Cytuj:

W Irlandii widocznie nie ma tylu psycholi co w Polsce. U nas powinny być wprowadzone bardnia psychotechniczne na wszystkie kategorie prawa jazdy !
Cytuj:
. Nie wydaje mi się żeby te psychotesty były tak profesjonalne aby stwierdzić charakter i osobowość człowieka...
Zgadza się te badania psychologiczne, które w Polsce przechodzi kandydat na zawodowego kierowce są tylko badaniami na percepcje psycho - motoryczną a nie badaniami psychiki; a szkoda.
W tej materi jeszcze sporo do zrobienia ma ustawodawca, aby wyeliminować psychopatów z dróg w Polsce.

Post Wysłano: 23 sie 2011, 12:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: Hulajnoga

Cytuj:
Jeżeli na prawe oko bardzo słabo widzę tzw. mam obraz rozmazany okulary ani nic nie pomaga to są jakieś szanse na przejście psychotestów??
A Ty te okulary se sam zespawałeś, czy jak? Znajdź dobrego okulistę i z nim zagadaj. Ja mam po cztery dioptrie na oko i bez okularów to nie widzę dalej jak na pięć centymetrów, a do tego jakieś plamki biegające "po obrazie" - okulista mi dobrał cacuś okulary i powiedział, żeby plamkami się nie przejmować, dopóki "są w ruchu", martwić się będziemy, jak przestaną "gonić". Po takim "leczeniu" psychotesty zdałem wręcz śpiewająco, choć oczywiście byłem trochę zestrachany, że z takim pakietem "errorów" mogłem stamtąd wylecieć w trybie ekspresowym i do końca życia duże "nynyn" oglądać już tylko z chodników dla pieszych. 8)

Post Wysłano: 23 sie 2011, 13:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6974206

Te plamki biegające po obrazie, są to męty w ciele szklistym. Dolegliwość z pozoru nie groźna, jednak boryka się z nią coraz więcej osób....

Post Wysłano: 23 sie 2011, 13:59

Cytuj:
Najprawdopodobniej masz astygmatyzm. Ja mam to na lewym oku.

Post Wysłano: 23 sie 2011, 14:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 11118005

Cytuj:
Cytuj:
Najprawdopodobniej masz astygmatyzm. Ja mam to na lewym oku.

Kolego mam zaćmę badania kontrolne mam co jakiś czas w klinice we Wrocławiu i tam powiedzieli ze można to tylko zoperować ale za wiele to się nie polepszy i takich operacji odbędę w życiu parę.Powiedzieli że ze zrobienie prawa jazdy nie bd problemów ale ludzie mówią ze psychotestów nie przejdę :(