Cytuj:
Witam
Od 2 tygodni mam bardzo duże skoki temperatury w Manie M90 96r.Wybijał mi płyn przez korek chłodnicy i porobiły się pęknięcia na zbiorniczku . Termostat został wymieniony i od tego czasu płynu nie wybija wszystko okey.Ale skoki temperatur dalej są.W jednym serwisie poradził mi gość żebym wymył chłodnie ,chłodnica wymyta ale to nic nie dało.Kupiłem nowy czujnik temperatury i po 1godz jazdy jak się silnik nagrzeje wskazówka wali do oporu,dusi silnik nie da się jechać.
I nie wiem czy chodzi o uszczelkę pod głowicą czy o wentylator.Na zimnym silniku wentylator kręcąc ręką kręci się tak samo jak po nagrzaniu się silnika.Jeden mechanik radzi wymienić wentylator, drugi uszczelkę po głowicą.Jeszcze inny wymianę chłodnicy i kompresora
W zimie swego czasu zakładałem dorobioną osłonę na chłodnice i któregoś dnia przegrzałem silnik przez te zakładanie.Tylko czemu po 7 miesiącach dzieją się takie cuda ?
Kolego ,masz walnięta uszczelkę , ja miałem to samo przegrzałem i po paru miesiącach ujawniła się awaria ,tylko że u mnie jest 6 głowic i diabli wiedzieć która była walnięta ,.zrobiłem wszystkie i postaraj się o termostaty ale takie w wyższej półki .