Chciałem się upewnić jak to wygląda, bo ostatnio nie powtarzałem tego na jazdach tylko skupiłem się na mieście i placu. A przez światła chciałbym przejść szybko i sprawnie.
Czyli- jakie światła można włączyć bez uruchamiania silnika? Do których świateł musimy wcześniej włączyć mijania?
Prosiłbym o wyłożenie tego po kolei, czarno na białym. Oczywiście wiem, że np do światła STOP musimy mieć włączony zapłon, ale mimo wszystko prosiłbym o wypisanie po kolei wszystkich świateł celem utrwalenia.
_________________ "Uwielbiam swój zawód. A kto swojego nie lubi, ten sam sobie winien." http://kierowniczka.blogspot.com/ - Blog Dziewczyny w Ciężarówce
Dzięki za linkusa
Czyli podsumowując
światła pozycyjne- bez zapłonu
mijania- z zapłonem ( i naturalnie z pozycyjnymi)
drogowe- ze światłami mijania i zapłonem
przeciwmgłowe- ze światłami mijania i zapłonem
STOP- bez mijania i z zapłonem
cofania- bez mijania i z zapłonem
kierunkowskazy- bez mijania, z zapłonem
awaryjne- bez mijania, bez zapłonu
no i jeszcze dodam klakson- bez zapłonu
Wszystko się zgadza?
EWENTUALNIE ( ) gdyby nie chciał wejść bieg wsteczny to spuść na sekundę hamulec awaryjny. Jak dalej nie będzie chciał wejść, to poinformuj egazminatora że musisz uruchomić silnik żeby wrzucić bieg. Ja miałem taka sytuację w MANie TGL 12.240 - instruktor mi odpowiedział że jeżeli spowoduję zagrożenie (czyli np ruszę) to egzamin zakonczymy z wynikiem negatywnym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości