Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: okulary a kod.
Post Wysłano: 06 lis 2011, 20:50

Użytkownik

Użytkownik

Witam. Gdy mialem robione badania u okulisty to nie wykazano mi wady wzroku, badania byly robione rok temu..od jakiegos czasu mialem problemy z oczami i udalem sie do okulisty i zalecila mi jazde w okularach do tego fotochromach, dodam ze jestem kierowcą zawodowym czy jestem zobowiązany wymienic dokument PJ w celu wpisu kodu 01? Jak to wygląda? Pozdrawiam.

Post Wysłano: 06 lis 2011, 21:02

Ja robiąc badania nie nosiłem jeszcze okularów. Po około pół roku po wizycie u okulisty zacząłem nosić. Przyjmując się do pracy nikt nie robił z tego powodu problemu.

Ostatnio zmieniłem pracę i jedynie co, to lekarz medycyny pracy na zaświadczeniu wpisał, że muszę jeździć w okularach korekcyjnych. O wymianie prawa jazdy nie było mowy.

Podejrzewam, że podczas następnych badań przy wymianie pracy mogą wpisać do prawka, że muszę jeździć w okularach.

Post Wysłano: 06 lis 2011, 21:26

Użytkownik

Użytkownik

Rozumiem ze ITD lub Policja nie doczepią sie w razie kontroli ze niemam wbitego kodu a jezdze w okularach?

Post Wysłano: 06 lis 2011, 21:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Równie dobrze możesz jeździć w zerówkach. Dziwie się, że ktoś się nad tym zastanawia.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]