Panowie jak wygląda przejazd przez Wrocław ósemką od Oleśnicy na Kłodzko? Trzeba się pakować w miasto, czy przejadę tą nową obwodnicą? Są tam jakieś zakazy i inne niespodzianki?
Mam trasę z Gdańska do Kłodzka, planuję jechać przez Inowrocław, Konin, Kalisz, Ostrów Wlkp, Oleśnicę i Wrocław, na mapie wygląda ok, tylko ten porypany Wrocław z zakazami, wiaduktami itd mnie martwi, przejadę tam dużym bez problemów? Czy może lepiej w Ostrowie odbić na Krotoszyn i do Wrocławia wjeżdżać od strony Trzebnicy? Jak lepiej jechać?
Bez problemu możesz pchać się dużym na obwodnicę,na szczęście w stronę Kłodzka nie ma potrzeby jechać przez miasto i pilnować zakazów..Oprócz mostu,będziesz przejeżdżał koło stadionu,szczególnie fajnie wygląda nocą...Jest różnica w kilometrach o ile dobrze pamiętam(niewielka),jednak jedziesz cały czas..Jedyną wadą to przed weekendami trochę większy ruch,ale generalnie dzień do nocy w stosunku do przejazdu przez miasto,no i oczywiście zaoszczędzamy czas..Pozdrawiam
Most rzeczywiście pierwsza klasa, świetnie się prezentuje, w nocy fajnie oświetlony chociaż chyba jeszcze nie całe oświetlenie jest uruchomione? Widać skierowane w górę lampy które nie świecą, to jakieś ekstra podświetlenie na specjalne okazje, czy jeszcze nie wszystko jest gotowe?
A stadion jakoś nie zrobił na mnie szczególnego wrażenia, taki betonowy kloc bez wyrazu.
Przejazd to teraz rzeczywiście bajka i dziecko sobie poradzi, ostatni raz byłem we Wrocławiu busem jakiś rok temu i pamiętam masę zakazów dla ciężarówek, niskie wiadukty, rozpieprzone drogi i straszne korki - jednym słowem sajgon w który z własnej woli lepiej się nie zapuszczać, dlatego wolałem zapytać czy nie natrafię na jakieś niespodzianki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 57 gości