Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam,
31.10.2006r ukończyłem kurs i otrzymałem zaświadczenie, na kursie mówiono nam że załapaliśmy się i nie będziemy musieli nic odnawiać w przyszłości. Od dwóch lat nie miałem styczności z transportem i nic mi nie było wiadomo o zmianach. Po nowym roku mam zamiar wrócić do pracy na ciężarówki i tu jest problem bo dowiedziałem się od znajomego że skoro u mnie minęło 5 lat od wydania zaświadczenia to niestety będę musiał robić to od początku, a co za tym idzie będę musiał sporo za to zapłacić, proszę mi wyjaśnić czy faktycznie jest tak jak mówił mi kolega ? Czy może wystarczy tylko odnowienie ?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Wystarczy szkolenie okresowe.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH 500 EEV

Tak szkolenie okresowe będziesz musiał wykonać . Ale dopiero do 10.09.2014 .
Ponieważ uzyskałeś C lub C+E 31.10.2006r .

Możesz sobie sprawdzić :
Cytuj:
Tak więc dopiero w 2014 roku możesz zacząć się tym martwić .

Czyli będą Ci potrzebne tylko ważne badania lekarskie i psychologiczne .

Użytkownik

Użytkownik

Badanie psychologiczne mam ważne do maja 2012r to tylko pozostaje zrobić lekarskie i mogę smiało od 1 stycznia wskakiwać za kierownicę bo rozumiem ze moje zaświadczenie na przewóz rzeczy jest nadal aktualne ?

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Badanie psychologiczne mam ważne do maja 2012r to tylko pozostaje zrobić lekarskie i mogę smiało od 1 stycznia wskakiwać za kierownicę bo rozumiem ze moje zaświadczenie na przewóz rzeczy jest nadal aktualne ?
nie jest ważne kiedy ukończyłeś kurs na przewóz rzeczy ( d.świadectwo kwalifikacji) ważne jest kiedy otrzymałeś uprawnienia czyli prawo jazdy.
bandii99 wprowadził cię w błąd.

Użytkownik

Użytkownik

Kategoria C data otrzymania to 19.09.2006, kategoria E 01.09.2008 to w takiej sytuacji jak to się teraz przedstawia ? Biorąc pod uwagę informacje z linku który podał kolega bandii99 to chyba mogę od stycznia zacząć normalnie pracować, a martwić będę się dopiero w 2014, jeżeli nie mam racji to proszę mnie poprawić.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Kategoria C data otrzymania to 19.09.2006, kategoria E 01.09.2008 to w takiej sytuacji jak to się teraz przedstawia ? Biorąc pod uwagę informacje z linku który podał kolega bandii99 to chyba mogę od stycznia zacząć normalnie pracować, a martwić będę się dopiero w 2014, jeżeli nie mam racji to proszę mnie poprawić.
teraz sprawa jest jasna - musisz ukończyć kurs okresowy i uzyskac wpis w prawie jazdy do 10.09.2014

Użytkownik

Użytkownik

mozesz pracowac, pracodawca wypisze Ci zaswiadczenie... po starych zastadach... jak masz badania psych to lekarskie zrobisz i jezdzisz

Użytkownik

Użytkownik

a jak bedzie to wygladalo u mnie ? prawko na C od 1999 roku zrobione w armi razem z swiadectwem kwalifikacji. Teraz zaczynam w styczniu C+E i chcialbym jezdzic w swojej firmie co jest wymagane jaka kolejnosc , zalerzy mi na czasie , prosze o pomoc

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]