Cytuj:
I co w związku z tym?
PRZECZYTAJ UWAŻNIE PYTANIE:
Jakie odniesienie mają powyższe przepisy do wcześniejszych Twoich wypocin o karaniu za brak uprawnień odpowiedniej kategorii?
Potrafisz czytać, czy tylko pisać? Bo pisanie od rzeczy Ci idzie zaje.iście, ale z czytaniem i rozumieniem, to już dajesz d.py.
to co kto daje ,a raczej ty napisałeś w swoim poście ja tylko zacytuja fragment z ustawy o kierujących pojazdami co w połączeniu z przepisami zacytowanymi wcześniej daje komplet:
Art. 6. 1. Prawo jazdy stwierdza posiadanie uprawnienia do kierowania:
6) kategorii B:
a) pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t, z wyjątkiem autobusu i motocykla,
b) zespołem pojazdów złożonym z pojazdu, o którym mowa w lit. a, oraz z przyczepy lekkiej,
c) zespołem pojazdów złożonym z pojazdu, o którym mowa w lit. a, oraz z przyczepy innej niż lekka, o ile łączna dopuszczalna masa całkowita zespołu tych pojazdów nie przekracza 4250 kg, z zastrzeżeniem ust. 2,
d) pojazdami określonymi dla prawa jazdy kategorii AM;
7) kategorii C1:
a) pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t i nieprzekraczającej 7,5 t, z wyjątkiem autobusu,
b) zespołem pojazdów złożonym z pojazdu, o którym mowa w lit. a, oraz z przyczepy lekkiej,
c) pojazdami określonymi dla prawa jazdy kategorii AM;
kategorii C:
a) pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t, z wyjątkiem autobusu,
c) pojazdami określonymi dla prawa jazdy kategorii AM;