Czy ktoś z was robił KW w Rzeszowie? Jesli tak to podzielcie sie swoimi informacjami doświadczeniami i przeżyciami.
Interesują mnie takie rzeczy jak:
-jakie OSK organizują kurs KW.
-ile kosztuje KW pełna i KW przyśpieszona,
-jaki ośrodek wybrac czyli który najlepszy który polecacie.
-opowiedzcie jak u was to wyglądało.
GG: 1193131
Samochód: brak
witam
kolego juz ci odpowiadam na twoje pytanie.
W Rzeszowie jest kilka osrodkow organizujacych kurs kwalifikacji wstepnej ale wedlug mnie najciekawsze oferty ma LOK i Wiraz (pozostale osrodki albo drogo albo dlugi czas oczekiwania na egzamin). Ja nie dawno bo w maju rozpoczalem kurs robilem go w Loku i dlatego polecam ci ten osrodek. Wyglada to tam tak zapisujesz sie wplacasz zaliczke i tworza ci konto na portalu kierowca.pl i pozniej sam studjujesz pod opieka instruktura slajdy plusem jest to ze przychodzisz kiedy Tobie pasuje w godzinach 8-16 (po umowieniu nawet pozniej ktos z toba zostanie) po przerobieniu slajdow ( mi przy pelnej zajelo ok. 3 tygodni jezdzilem codziennie na ok 6 godzin) masz spotkania w grupie z wykladowca z krakowa i oczywiscie plyta i egzamin ja zdalem bezblednie w naszej grupie bylo 20 osob jedna tylko nie zdala takze polecam ci ten osrodek. Co do wirazu to tez dobra szkola ale spotkania sa przewaznie na weekendach a jak to dokladnie wyglada to nie wiem. Co do cen w Loku kw. pełna 3500zl, kw. przyspieszona 3000zl w wirazu z tego co pamietam sa takie same.
Dzieki wielkie w koncu ktos sie zdecydował by cokolwiek konkretneggo napisac.
Te ceny to od czego zależą bo tutaj jak mówisz LOK i Wiraż 3 koła przyspieszona 3.5 koła pełna a w innych ośrodkach wołają 5 za pełną i 3 za przyspieszoną i to tez w naszym regionie.
A jak to wygląda w rzeszowie jeśli chodzi o godziny praktyki tj 20 godzin tez ta mata poślizgowa czy cos?
Moga sie również wypowiadać Ci co robili robią lub mają zamiar robic.
Związany z tym temat to czy kase na to wyłożyliscie sami czy korzystaliscie z dofinansowan z PUP lub środków europejskich. Jesli tak to jak to wygląda?
Z tego co wiem to mozna w PUP sie starac o dofinansowanie takiego kursu.
Jakieś dwa tygodnie temu przyszła grupa na szkolenie kat.C+KWP+ADR z takiego programu. Najlepiej do nich zadzwonić lub przejść się wtedy dowiesz się wszystkiego. Jest tam bardzo miła pani Magda
Czyli ciągle są organizowane to fajnie. A to tylko KWP czy KW pełne też są?
Mają jakies wymagania zeby przystąpic do takiego kursu wiek czy cos? Pewnie trzeba papiery wypełniac.
A ja bedąc teraz uczniem(ostatni rok szkoły) moge przystapic do takiego szkolenia czy nie bardzo?
Dobra dzieki wielkie za info na pewno cenne i przydatne.
Może być kicha jeśli jesteś uczniem. Trzeba mieć też jakiś okres bezrobocia i określony wiek. Szczegółowe info tylko pod ich telefonem bo ja to tylko po łebkach kojarzę z plakatów i rozmów z instruktorem
Użytkownicy przeglądający to forum: Cyryl i 14 gości