Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Rozwiązanie jest bardzo proste. Jeśli wiedziałeś, że trasnport to g****, to po co się było w niego pchać? Tylko po to, aby stweirdzic, że faktycznie sie nie opłaca?

Nie mam nic do Ciebie, mądrze piszesz, tylko przez takich ludzi jeździ się w tym kraju za 2,6zł/km kiedy jucha jest po 5,6zł.

Apel do tych co jeszcze sobie nie kupili swojego kamiona: Ludzie naprawdę nie ma kokosów, a ostatnio to ciężko sie wogule utrzymać na rynku. Dajcie sobie spokój, przynajmniej długi nie zostaną.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

wiesz transport prowadzę niedługo całe 22 lata i stawkę za swoją robote też mam "nielichą" na kraju tylko ok.3,9-4,10 ale to wcale nie znaczy że jest wesoło.
niejedno już widziałem i niejedn kryzys przeżyłem, ale to co sie teraz dzieje to po prostu porażka i nie trzeba się tu odnosic tylko do wysokości stawek ale również do całości tego "biznesu".
o takim drobiazgu jak pomysłowi byznesmeni którzy kupują samochody dlatego że u sąsiada stoja trzy czy cztery zestawy szkoda gadać.
niedawno rozmawiałem ze znajomym z okolic Płocka który wozi asfalty płynne jak powiedział mi jaką ma stawkę na cysternach to mnie zamurowało dosłownie i w przenośni z litości nie napiszę ile.

Cytuj:
niedawno rozmawiałem ze znajomym z okolic Płocka który wozi asfalty płynne jak powiedział mi jaką ma stawkę na cysternach to mnie zamurowało dosłownie i w przenośni z litości nie napiszę ile.
2.20-2.30 za obsługę Olsztyńskiego Michelina ma znajoma firma na stałym zleceniu.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Cytuj:
2.20-2.30 za obsługę Olsztyńskiego Michelina ma znajoma firma na stałym zleceniu.
tam chyba siedzi DARTOM na stałym kontrakcie.

Dartom na pewno też, ale jak pojedziesz to zobaczysz też trochę Dafów na Mrągowskich rejestracjach, nie jestem pewien czy opony gotowe wożą, ale na pewno wożą materiały do ich produkcji.

Swoją drogą, to ciekawe czy oni mają ciekawszą stawkę ? Ta moja firma utrzymuje się tylko dlatego, że ma spłacone samochody i zarabia na innych rzeczach niż transport.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Ta firma to nie jest przypadkiem Eko-Trans Piecki? Oni wożą stojaki do opon i opony w stojakach wewnątrz fabryki.

Ja tam nic nie wiem :D

:wink: