Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 11 gru 2011, 21:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 539082

Witam,
Mam do Was takie drobne pytanko czy spotkaliście się może z najazdami lub jakimiś podjazdami dla busów aby móc normalnie załadować towar z rampy dla dużych ciężarówek :?: A może macie jakieś zdjęcia takiego podjazdu lub najazdu lub widzieliście coś takiego :?:
Proszę o komentarze lub Wasze opinie...
Z góry ślicznie dziękuje :)

Post Wysłano: 11 gru 2011, 21:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Widziałem różne, np w Spedimexie w Łodzi są na stałe pod rampą zamontowane metalowe i normalnie na nie cofasz. Widziałem też takie przenośne, tylko nie używałem nigdy i nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale jednego można było przenieść w 2 rękach, więc raczej ciężkie nie były. Leżały na rampie wewnątrz magazyny i jak była potrzeba to ustawiane. Oprócz tego spotkałem się ze zwyczajnie niższymi rampami oraz wyższą powierzchnią placu względem reszty.

Post Wysłano: 11 gru 2011, 21:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: MB Atego

Cytuj:
Witam,
Mam do Was takie drobne pytanko czy spotkaliście się może z najazdami lub jakimiś podjazdami dla busów aby móc normalnie załadować towar z rampy dla dużych ciężarówek :?: A może macie jakieś zdjęcia takiego podjazdu lub najazdu lub widzieliście coś takiego :?:
Proszę o komentarze lub Wasze opinie...
Z góry ślicznie dziękuje :)

Kilka razy spotkałem się z takim czymś, najazd wygląda tak : http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1767a78bed

*zdjęcie zaczerpnięte z innego forum, nie mojego autorstwa.

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...

Post Wysłano: 11 gru 2011, 21:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bardziej chodzi mi o takie przenośne podjazdy.A wiecie może ile centymetrów brakuje busowi żeby sięgnął do rampy dla dużego :?: żeby móc ewentualnie taki podjazd zrobić i ustalić jego wysokość :idea:A taki podjazd stawia się tylko pod tylne koła czy pod przednie też trzeba żeby auto stało równo :?:

Post Wysłano: 11 gru 2011, 21:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Bardziej chodzi mi o takie przenośne podjazdy.A wiecie może ile centymetrów brakuje busowi żeby sięgnął do rampy dla dużego :?: żeby móc ewentualnie taki podjazd zrobić i ustalić jego wysokość :idea:
rampy w Teresinie w Tesco mają 1150mm wysokości nie wiem ile ma twój bus.

Post Wysłano: 11 gru 2011, 21:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Auto na bazie także nie mogę zmierzyć ale jest to sprinter 413 na bliźniaku... Właśnie zastanawia mnie ile by mu brakowało centymetrów :idea:
Na allegro znalazłem coś takiego o wysokości 30 cm http://allegro.pl/najazdy-najazd-podjaz ... 84173.html i ciekawe czy by to starczyło :]

Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 21:57 przez trypek1990, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 11 gru 2011, 21:56

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Auto na bazie także nie mogę zmierzyć ale jest to sprinter 413 na bliźniaku... Właśnie zastanawia mnie ile by mu brakowało centymetrów :idea:
stawiam że ponad 40 cm

Post Wysłano: 11 gru 2011, 21:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Ja 413 z 10 paletową zabudową ładuję z rampy dla dużych. Co prawda jak jest ciężki towar to usiądzie na koniec i trzeba dopchnąć wózkiem elektrycznym, ale generalnie nie mam problemu raczej.
Z tych podkładanych, które widziałem były pod tylne koła.

Post Wysłano: 12 gru 2011, 18:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 3814477
Samochód: Master

cos a'la podklad pod szyny drewniany - http://x.garnek.pl/ga6827/faf2809c04b18 ... chojny.jpg
to było ściete z jednej strony aby najechać na to autem i już. jak sie sprawowało to nie wiem, bo nie miałem okazji korzystać :) bus pod rampe podchodził, towar szło wyciągnąć a problemu nie robili że za niski

w swoim aucie tez nie mam podjazdów, wiem że w wielu firmach jednak wymagaja ich od busów :/

ale jest tez plus, ze coraz wiecej firm robi 1-2 a nawet 3 rampy specjalnie pod małe :)

Post Wysłano: 12 gru 2011, 22:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9969996

Ładując się w Austrii, kasztan pytał się mnie jakie auto mówię że małe 8 palet, to mówi żeby podjechać na małą specjalną rampę dla busów, dużo firm też ma rampy które są przystosowane i dla naczep i dla busów, np. Hutchinson w Żywcu;) a jak po prostu nie podejdzie to zapewne wyjdzie towarem z magazynu na widlaku i załaduje ci to normalnie;)

Chodź w sumie można by sprecyzować czy chodzi ci o busa na 8 palet, czy blaszkę na (chyba 5 o ile dobrze pamiętam max długi ma)

B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera :(

Post Wysłano: 12 gru 2011, 23:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4kołowy

widziałem coś takiego na bazie Rabena w Rudnej Małej k. Rzeszowa. Podstawiali to pod Iveco kontenera. Podstawiane tylko pod tylne koła tak żeby dało się windę w miare wypoziomować co by paleciakiem dało się wjeżdżać.

Post Wysłano: 13 gru 2011, 0:44

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: iveco

Ja kolego jak jeździłem iveco kontenerkiem na 8 palet do biedronki w Grudziądzu lub Koszalinie to brałem ze sobą gumowe podkłady pod "sierżanty" tylko na tylną oś

http://www.e-drogownictwo.pl/podstawy-pod-znaki.html

I to mi wystarczało, chociaż czasami było ciężko wyciągnąć cięższe palety ręcznym paleciakiem bo te ich elektryczne na 3 palety się wieszały na rampie :D a i w zimę czasami ciężko było na nie podjechać jak na lodzie się ślizgały

Gumy załatwiłem jak firma drogowa robiła u mnie na osiedlu drogę, dałem czteropak piwa i ok całkiem legalnie :lol: :lol:

Teraz przesiadłem się na zestaw i nie mam z tym problemu, ale doszły inne :/

Post Wysłano: 13 gru 2011, 10:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5123594
Samochód: Renault Master 150 dCi

Jak jeździłem jeszcze w hurtowni to mieliśmy tam taką rampę - http://www.paleciaki.sos.pl/22-87-thick ... unkowe.jpg Oczywiście była też wyższa powierzchnia placu niż przy innych rampach. A jak była zajęta to podjazd pod wyższą rampę hak w rękę i przeciąganie blachy ryflowanej jako pomost i jakoś się ładowało.

Post Wysłano: 13 gru 2011, 13:21

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: iveco

Jak to mówią potrzeba matką wynalazków, każdy pomysł jest dobry jak się sprawdza, czasami trzeba troszkę pokombinować, żeby ułatwić sobie pracę :D

Post Wysłano: 13 gru 2011, 19:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Chodzi mi o sprintera 413 z zabudową firanką 8-paletową i jeszcze do tego dochodzi przyczepa już nie pamiętam ilu paletowa.Chodzi mi oczywiście o uniwersalność samochodu żeby móc załadować jak i z boku i z tyłu z rampy dla dużego żeby nie czekać na ładunek typowy na busa tylko np. móc załadować towar przeznaczony na solówke

Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]