Cytuj:
Jest to opłata za te wszystkie niedogodności - takie jak sranie na małysza w obsranym przydrożnym kiblu, takie, że nie możesz sobie kupić taniego jedzenia w ulubionym sklepie, tylko musisz tam, gdzie Ci się chce drałować piechotą, albo gdzie dałeś radę zajechać ciężarówką i tak dalej
Jestem jak najbardziej za, jednak tak jak pisałem wcześniej, jesteśmy 50lat do tyłu za starą UE, nasza mentalność to ciągle: jak zrobić, żeby się nie narobić. Naszym "atutem" jest też masa "fachowców" którzy działają nie tylko w transporcie, (podam przykład człowieka który postanowił zostać transportowcem, po 2latach spasował, gdyż na rękę z zestawu miał 1500zł na miesiąc
) to działa w dwie strony, jeżeli ktoś za pół darmo pojedzie, to dlaczego nie płacić połowe mniej, zlecający jest zadowolony bo mniej płaci, a ten co jedzie też, bo zawsze będzie miał robotę, kij że prawie po kosztach, szef swoje zarobi, odbije się na stanie technicznym auta, i najwięcej na kiero, który i tak pojedzie, bo wcześniej w piekarni dostawał 1500zł a teraz ma w porywach 2600zł więc myśli że Boga za nogi złapał. Koło się zamyka, mentalność mamy jaką mamy, więc jest to raczej walka z wiatrakami, gdyż jeżeli ktoś pamięta, jest nauczony kombinowania, będzie to robił, często nieświadomie, gdyż nie wie jak wygląda normalnośc np w UK.
Dla mnie godziwie jest gdy mogę zjejść co dzien na śniadanie bułkę z masłem i szynką, inny musi jejść kawior, a jeszcze inny chińskie zupki i konserwy je przez cały tydzień, ok, nie ma problemu, problem jest gdy ten co je chińskie zupki chciałby kawioru, ale jedyne co potrafi zrobić to marudzić.
Cytuj:
Godziwe i wysokie to nie to samo.
OK!
W PL zarobki kierowców w większości nie są godziwe, ale to też właśnie jest wina samych zainteresowanych skoro dają się dymać na coś takiego jak normy czy ucinanie pensji za uszkodzenie auta, skoro ktoś sam siebie nie szanuje, wtedy ten co potrafi wycisnąć człowieka jak cytrynę szybko się zorientuje, no i za zgodą kiero jawnie będzie go dymał
A wysokie to już niegdy nie będą, będą jeszcze mniejsze.
Ten temat może się ciągnąć w nieskończoność.
Cytuj:
Punkt widzenia, bardzo zależy od punktu siedzenia
i tu się zgadzam.
nevesu dobrze napisałeś.