Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 sty 2012, 22:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

kseruj tarczki. zawsze masz dowód, jakbyś musiał iśc do sadu pracy.
nieraz sie zrobi jakis kurs troszke dłużej ale bez przesady. 24 godziny?
ja dzisiaj zrobiłem kurs Stryków - Grajewo. wyszło mi 11,5 godizny jazdy. ale za to mam jutro wolne. i to pierwsze moje przegiecie czasu. i jestem szczerze styrany tym dniem, a o 24 godzinach jezdzenia to nawet nie wiem co myslec

Post Wysłano: 13 sty 2012, 0:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7921806
Samochód: Mercedes Actros 1846

Cytuj:
Chłopie spierdzielaj czym prędzej z tej firmy.
Wyobraź sobie że przewozisz ładunek wart 300tys zł. masz poprzeginane tacho i lądujesz w rowie. Jak myślisz, czy ubezpieczyciel pokryje koszty skoro nie powinno Cię tam być ?
Naucz się tego na pamięć kolego!!!

I spierdzialaj jak najszybciej...

Post Wysłano: 13 sty 2012, 0:55

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Opel

Cytuj:
kseruj tarczki. zawsze masz dowód, jakbyś musiał iśc do sadu pracy.
nieraz sie zrobi jakis kurs troszke dłużej ale bez przesady. 24 godziny?
ja dzisiaj zrobiłem kurs Stryków - Grajewo. wyszło mi 11,5 godizny jazdy. ale za to mam jutro wolne. i to pierwsze moje przegiecie czasu. i jestem szczerze styrany tym dniem, a o 24 godzinach jezdzenia to nawet nie wiem co myslec
No widzisz kolego jeździłeś 11,5h, ale za to jutro masz woolne. W moim przypadku tak nie było, czy jeździłem 9h, czy tak już pisalem wcześniej prawie 24h za parę godzin zaś na nowo. Raz mialem 10h pauzy powiedzialem szefowi, ze jestem zmęczony, to usłyszalem, że muszę przyzwyczaić się do krótszych pauz, a najwyżej 10h będę spał nie na dobę, lecz na tydzień :roll: Niestety chora firma i chory gościu. Jest to smutne, ale co najgorze to prawdziwe

[B,B+E][C,C+E][KW][KK] [PSYCHOTESTY]

Post Wysłano: 13 sty 2012, 1:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Niestety chora firma i chory gościu. Jest to smutne, ale co najgorze to prawdziwe
Po przeczytaniu tego wątku, a szczególnie tego posta, odnoszę wrażenie, że też masz pewne skłonności do masochizmu. Ogarnij się czym prędzej, żebyśmy w innym dziale nie musieli stawiać Ci wirtualnych zniczy.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 22 sty 2012, 11:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6263341

człowieku spieprzaj z tej firmy
to jest chore! raczej chory szef
a ty musisz się nauczyć że o swoje trzeba się upomnieć a czasem walczyć
powodzenia :)

Post Wysłano: 22 sty 2012, 12:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Jest MERCEDES ACTROS 440 KM

Ja miałem pół roku temu podobny przypadek w tej firmie.... http://www.ictransport.be/ .....Pierwszy mój dzień pracy w podwójnej obsadzie wyjazd o 19:00 z Brukseli trzy rozładunki w Paryżu załadunek i powrót do Brukseli +- na 10:00-11:00 rano.
Po powrocie do domu dzwoni do mnie szef że o 19:00 mamy wyjazd sam drugim zestawem w te same miejsca i mam pamiętać że muszę wrócić z towarem max do 11:00 bo później mnie nikt nie rozładuje.
Więc ja do niego że to jest 15h ciągłej pracy a co z tachem a on że jak coś to zapłaci za mandaty itp...
Więc ja wziąłem wydruk z ostatniego kursu i szybciutko do związków zawodowych powiedzieć co i jak wygląda i moja współpraca z tą firmą się zakończyła i oczywiście dostałem kasę za ten jeden kurs.

Więc naprawdę dziwie się tobie że tak długo brniesz w tym gównie bo od takich pracodawców odchodzi się jak najszybciej bo jest zagrożenie że może Ci nie zapłacić i narażasz się na ogromne problemy.

Post Wysłano: 22 sty 2012, 18:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: laguna

a ja podpytam podczas kontroli ile max itd może wlepić kierowcy?bo gdzieś wyczytałem że kierowcy max.500zł a czy to prawda?

Post Wysłano: 22 sty 2012, 20:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11
Samochód: Opel

Cytuj:
a ja podpytam podczas kontroli ile max itd może wlepić kierowcy?bo gdzieś wyczytałem że kierowcy max.500zł a czy to prawda?
Nieprawda.

Od stycznia zmieniły się przepisy. Teraz mogą dowalić kierowcy nawet 2tyś :shock:

Post Wysłano: 25 sty 2012, 16:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: midlum

Tak za każde wykroczenie osobno ale na drodze nie więcej jak 10000.

Post Wysłano: 25 sty 2012, 19:44

Użytkownik

Użytkownik

Za brak uprawnień adr 2tys.
Sory myślałem ze kolega wyżej napisał 1tys.

Post Wysłano: 25 sty 2012, 22:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

kurcze a ja myślałem że maksymalnie 500zł...a wogótale k było??

Post Wysłano: 27 lut 2013, 13:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Podpytam jeszcze w tym temacie aczkolwiek pytanie troszke inne,,,jezeli trafilo sie do takiej firmy jak opisuje kolega zakladajacy ten temat to w momencie postawienia sie szefowi co wtedy z swiadectwem kw.bo jak to pierwsza praca to sie niema swiadectwa z innych firm i z tej jest potrzebne by miec do innej pracy?
W moim przypadku pracuje juz prawie 2 lata w jednej firmie i jezeli postawie sie ze nie bede jezdzil na lewo i dojdzie do rozstania sie z szefem to on ma prawo wystawic mi swiadectwo kw? jak to wyglada?
A co w sytulacji. gdy chce sie wyrwac zalegla kase? mozna szefa postraszyc inspekcja pracy czy tez trasportu ale co z tym swiadectwem pracy?

Post Wysłano: 27 lut 2013, 13:17

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: opel

Cytuj:
W moim przypadku pracuje juz prawie 2 lata w jednej firmie i jezeli postawie sie ze nie bede jezdzil na lewo i dojdzie do rozstania sie z szefem to on ma prawo wystawic mi swiadectwo kw?
Co to jest świadectwo kw
Jesli chodzi Ci o świadectwo pracy, to nie tyle że ma prawo, ale ma OBOWIĄZEK wystawić takie świadectwo.Za jego brak możesz podać go do sądu pracy.
Cytuj:
A co w sytulacji. gdy chce sie wyrwac zalegla kase? mozna szefa postraszyc inspekcja pracy czy tez trasportu ale co z tym swiadectwem pracy?
W każdym z tych przypadków j.w

Pliki przydatne dla kierowcy - do pobrania - link