Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 maja 2007, 20:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 508875

Mam pytanie czy ta tym przejściu granicznym odprawiane są samochody ciężarowe powyżej 7,5 tony ?? Dobra jest droga do tego przejścia ?? :D:D

Tytuł:
Post Wysłano: 15 maja 2007, 20:44

Użytkownik

Użytkownik

Z tego co ja sie orientuje tylko samochodu ciężarowe do 3,5T z wyłączeniem ładunków niebiezpiecznych.

Tytuł:
Post Wysłano: 15 maja 2007, 20:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: duży z naczepą

Droga wąska i górzysta, ale LKW tam nie odprawiają. Jak jedziesz do D tranzytem przez CZ to pozostaje Ci Kudowa, Jakuszyce chyba, że jedziesz w okolice Bohemii, Moravii (CZ) lub dalej w tamtym kierunku (SK, H) to śmiało możesz jechać na Trzebinie (8 km za Prudnikiem, woj.Opolskie) - Bartultowice

Tytuł:
Post Wysłano: 16 maja 2007, 8:04

Użytkownik

Użytkownik

GG: 508875

Dzięki za informacje i szerokości życzę POZDRO :D

Post Wysłano: 29 sty 2012, 12:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12544520
Samochód: Volvo FH

Czy można jechać z Kłodzka przez Boboszów dużym autem?Zaraz za granicą mam rozładunek.

Post Wysłano: 29 sty 2012, 13:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy można jechać z Kłodzka przez Boboszów dużym autem?Zaraz za granicą mam rozładunek.
Napisane masz jak byk wyżej...

Poza tym 5sek w google:
Cytuj:
Boboszów

drogowe
osobowy, towarowy dla pojazdów zarejestrowanych w Rzeczypospolitej Polskiej i Republice Czeskiej o ładowności do 3,5 t (z wyłączeniem ładunków niebezpiecznych), mały ruch graniczny

Tytuł: Re:
Post Wysłano: 29 sty 2012, 13:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12544520
Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Droga wąska i górzysta, ale LKW tam nie odprawiają. Jak jedziesz do D tranzytem przez CZ to pozostaje Ci Kudowa, Jakuszyce chyba, że jedziesz w okolice Bohemii, Moravii (CZ) lub dalej w tamtym kierunku (SK, H) to śmiało możesz jechać na Trzebinie (8 km za Prudnikiem, woj.Opolskie) - Bartultowice
popatrz na datę, może się coś zmieniło?I jak BYK to to widziałem :!:

Post Wysłano: 29 sty 2012, 15:13

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Zresztą nawet jakby ktoś próbował jechać jakimś większym autem to i tak nie wjedzie w głąb Czech- zaraz za granicą jest wiadukt kolejowy o prześwicie niecałe 4 metry, a objechać tego nie ma jak.

Psychotesty-10.06.2011r
KW-niepotrzebna

Post Wysłano: 29 sty 2012, 15:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania 94 260

Boboszów jest tylko dla małych aut,potwierdzam..Duże samochody nie są odprawiane,poza tym tak na przyszłość zaraz za tym jest wiadukt (widziałem już giganta tandemem który pozbył się w ten sposób zabudowy i okien które wiózł) jest tam strasznie dużo górek,zakrętów prawie do samego Ołomuńca... Tam od razu właśnie za granicą (nie wiem czy tam jedziesz) ale widziałem duże hale logistyczne,jakieś magazyny i masę polskich zestawów...

Post Wysłano: 29 sty 2012, 15:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Z tego co pamiętam po czeskiej stronie jest fajna droga. Gorzej u nas bo wąsko, zakręty, serpentyny. Przechodziłem tam raz, 3 lata temu i busem jak jechałem ze Słowenii do Polaru. A zestawem nawet gdyby się dało, to bym się tam nie pchał, tym bardziej teraz w zimie.

Post Wysłano: 29 sty 2012, 23:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: fiat ducato

Przejeżdżałem tam na początku tej zimy busem dwa razy. Po czeskiej stronie są niezłe serpentyny, a w nocy nie było tam posypane i było niezłe lodowisko, ale dało się przejechać. Na polskiej stronie jest bardzo wąsko i dużo drzew przy drodze. Co do ograniczenia tonażowego, to nie pamiętam czy przypadkiem nie było 7 ton ale i tak mostek po czeskiej stronie Cie zatrzyma. Osobiście widziałem kilku chłopaków co tam beczkami albo dłużycą przechodzili, a na tych ostatnich radze uważać, bo lusterka zdejmują.

Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]