Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 10 z 11 [ Posty: 209 ] Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 23 paź 2011, 16:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Na jakiej zasadzie funkcjonuje oddział w Gdyni? Jest to tylko spedycja czy auta z Miratransu gdzieś też parkują w Gdyni?

Post Wysłano: 24 paź 2011, 11:32

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Kolego bartek a skąd wiesz?? Pracowałeś tam? Rozmawiałem z kilkoma kierowcami z miry w łęczycy i to co napisał adi się potwierdza. Nawet nasz kolega z kanady który pracował w mirze na jednym ze swoich filmików to potwierdza.
Tylko nie wspomniałeś dlaczego Rafał odszedł wcześniej niż planował co też podkontekstowo w swoim blogu opisał, jak i też działalności tej firmy, zwłaszcza opłacania swoich kierowców, jak widać firma przedstawia się jak większość firm przewozowych na najniższym poziomie co kwalifikuje ją do omijania większym łukiem jak ktoś się szanuje.

Post Wysłano: 24 paź 2011, 12:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Rafał pisał także o tym, że na krajówkach płacą śmieszne pieniądze i jedynie opłaca iść na międzynarodówkę. Z tego co szło wywnioskować z jego bloga to wyjeżdżał na jakieś 3-4 tygodnie więc nie wiem czy jest co się zachwycać tak tą firmą.
Pisał też że musiał jakiś dłuższy okres czasu czekać ( nie pamiętam ile dokładnie ) żeby dostać się do oddalonego o niecałe 100 km domu bo nie mogli znaleźć żadnego ładunku. A na pusto żeby mógł jechać nie było takiej opcji.
I tak jak kolega wyżej napisał, samo jego przedterminowe odejście z firmy już dużo sugerowało.

Post Wysłano: 24 paź 2011, 15:25

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4029913
Samochód: Mietek Aszrot

Skoro temat Miratransu wyciągnięty na sam wierzch to mam pytanie może ktoś zna odpowiedź... Zestawy opisane jako Miratrans jeżdżące na Rosję to ich maszyny czy to jacyś podwykonawcy jeżdżą tylko pod banderą Miratrans?

Post Wysłano: 24 paź 2011, 17:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja nie napisałem, że jest tam zajebiście. Nigdzie dzisiaj miodu nie ma. Stwierdziłem tylko na podstawie swojej wiedzy że adi nie ściemnia.

Post Wysłano: 24 paź 2011, 22:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11516920
Samochód: DAF CF 440 Euro 6 Space Cab

Niby Mira to taka ceniona i znana firma na rynku, a ja powiem jedno (mimo, że tam nie pracowałem), że to tylko jeden beznadziejny kołchoz...
Jakieś śmieszne pieniądze za krajówkę, ostatnio słyszałem też na radiu, że nawet kiedy jesteś w Polsce nie masz pewności, że będziesz w domu. Do tego 3-4 a nawet 5 tygoidni w kabinie... Mało tego z Gubinka jazda landówką do Lipska :lol: Do tego omijanie prywatnych autostrad w Polsce :lol: Albo co lepsze, firma wyznacza drogę jaką kierowca ma jechać, do tego normy wyżyłowane na maxa, że czasem premii się nie dostaje. Śmiech mnie ogarnia jak widzę takie duże molochy kiedy robią z siebie dziadów. Mają około 100 aut, a oszczędności jak przy 1-2 autach. Jeżdżę krótko, bo zaledwie trochę ponad rok, ale od takich "firm" z daleka.
Ja jeżdżę można powiedzieć w sporej firmie, bo 30 parę samochodów to nie w kij dmuchał. Nikt nam nie kazał omijać prywatnych autostrad, nikt nie wyznacza nam jak mamy jechać. Większość zjeżdża co tydzień, dwa to już maxx. Jest kilku takich co siedzą nawet 3 weekendy, ale to ich chyba w domu nie kochają, sami chcieli taki układ, wracają na bazę tylko odebrać pauzę i wsjo. Ja przez 4 miesiące siedziałem za granicą tylko 1 weekend, po czym byłem w domu 5 dni. Nikt nie goni, niema żadnych terminówek ogólnie lajt. Wiadomo nie ma miodu, ale źle nie jest 4rka z przodu zawsze jest, a wg mnie na wyjazd w poniedziałek, albo we wtorek rano i powrót w piątek popołudniu, albo w nocy to nawet dobrze.
Kiedyś za małolata jak pojechałem z Ojcem na 5 tygodni, co to nie było, aż chciało się żyć, a teraz kiedy sam jeżdżę patrzę jak szybko załadować w czwartek, a co gorsza piątek rano do kraju, żeby jak najszybciej być w domu. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić gdybym miał siedzieć 3 tygodnie w kabinie, chyba by mnie trafiło. 1 weekend to nie jest źle można przeżyć, ale więcej to nie dla mnie. Mnie jeszcze w domu kochają i nie mam zamiaru tracić młodości na oszczanym parkingu.

Post Wysłano: 26 lut 2012, 20:25
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 1

Wiecie może czy Mira ma dużo nowych Scanii i czy są we firmie jakieś Renaulty ?
Często widuje auta z firmy Transland z Łodzi jak ciągną ich naczepy
Z góry dzięki za odpowiedź.

Post Wysłano: 27 lut 2012, 13:24

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Mieli 2 Scanie R440Highline,ale podobno tylko na półroczne testy.Dawno nie widzialem tych aut,wiec nie wiem czy je oddali czy nadal posiadają.Napewno posiadają tez nowe Magnum w kolorze białym w ilości 3 lub 5 sztuk.

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 27 lut 2012, 19:49

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF 95XF 380

W Łęczycy jest jedna magnumka, jedna premiumka i z tego co widziałem jedna scania .

Post Wysłano: 02 mar 2012, 20:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Miratrans jeździ na Rosję :?:

Coraz więcej aut tej firmy tutaj widuję, tylko naczepy nieopisane.

Post Wysłano: 03 mar 2012, 13:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Łęczycka Mira nie jeździ na Rosję już od wielu lat, na Ukrainę latają, ale Rosji nie ćwiczą.

Post Wysłano: 03 mar 2012, 14:55

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf

Cytuj:
Łęczycka Mira nie jeździ na Rosję już od wielu lat, na Ukrainę latają, ale Rosji nie ćwiczą.
Jak nie wiesz gdzie jeda to nie pisz glopot Mira jezdzi na Rosje najczesciej do Moskwy a nie do Ukrainy na wschod lataja tylko na Rosje a reszta kierunkow to zachod tak mja nie opisane naczepy moze to dla bezpieczenstwa zeby firma nie zucala sie w oczy

PS. przepraszam za interpunkcje ale cos mam z klawiaturo i nie moge pisac poprawnie

Ostatnio zmieniony 03 mar 2012, 17:32 przez Leszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Znaczy nie działa ci przecinek i kropka?

Post Wysłano: 03 mar 2012, 14:58

Użytkownik

Użytkownik

W mirze sa 2 scanie i od 3-5 magnumek biale wiem ze scanie sa na testach

PS. przepraszam za bledy

Post Wysłano: 03 mar 2012, 16:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Ciekawe czy kierowcom też płacą takie ochłapy jak na zagranicy.

Post Wysłano: 03 mar 2012, 19:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Jak nie wiesz gdzie jeda to nie pisz glopot Mira jezdzi na Rosje najczesciej do Moskwy a nie do Ukrainy na wschod lataja tylko na Rosje a reszta kierunkow to zachod tak mja nie opisane naczepy moze to dla bezpieczenstwa zeby firma nie zucala sie w oczy

PS. przepraszam za interpunkcje ale cos mam z klawiaturo i nie moge pisac poprawnie
Miratrans od ok. 1995 roku ma/miał zakaz wjazdu za Rosję z uwagi na przekręty jakie tam szły(nie będę się rozpisywał na ten temat), może znieśli im ten zakaz, ale wątpię. Przeczytaj swoje głupoty, pierwsze słyszę, żeby Firma, która ma praktycznie wszystkie naczepy opisane(albo pod swoją nazwą, albo swoich głównych klientów), bała się rzucać w oczy:/.

Post Wysłano: 03 mar 2012, 22:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105 460 SC

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:

Miratrans od ok. 1995 roku ma/miał zakaz wjazdu za Rosję z uwagi na przekręty jakie tam szły(nie będę się rozpisywał na ten temat), może znieśli im ten zakaz, ale wątpię. Przeczytaj swoje głupoty, pierwsze słyszę, żeby Firma, która ma praktycznie wszystkie naczepy opisane(albo pod swoją nazwą, albo swoich głównych klientów), bała się rzucać w oczy:/.
To ty piszesz głupoty Mira od jakiś 2 lat jeździ na Rosję i tylko tam na Ukrainę nie jeżdżą i ma nie opisane naczepy megi shmitza.

Post Wysłano: 03 mar 2012, 22:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Więc zakaz musiał zostać zniesiony jakiś czas temu, ale coś takiego miało miejsce, że nie mogli tam wjeżdżać.

Post Wysłano: 03 mar 2012, 23:42

Użytkownik

Użytkownik

Mirka od 2008r na pewno jezdzi już na Rosje i co nie ktore mege maja opisane a co nie ktore nie. Wiem ze co nie ktorzy kierowcy nie chca jezdzic z pisanymi naczepami
PS. przepraszam za bledy klawiatura szwankuje czas na nowo

Post Wysłano: 04 mar 2012, 11:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To przepraszam za błąd, firma z moich okolic, więc będę musiał się coś więcej zainteresować tą firmą znowu:), myślałem, że oddział Łęczyca nadal ma zakaz, bo na początku swojej działalności owszem jeździli, ale potem wyszło na jaw co tam się działo i mieli zakaz wjazdu. Widocznie był to zakaz na ileś tam lat i został zniesiony. Pozdrawiam

Post Wysłano: 18 wrz 2012, 21:53

Odkopię trochę temat.
W piątek(chyba) autko z Miry miało nieciekawą przygodę w Kole.
Mianowicie na wysokości Sanitec-Koło kierowca nie zauważył uszkodzonej pokrywy studzienki i przez nią przejechał.
Niestety dziura w zbiorniku się zrobiła i poleciało trochę paliwa. Troszkę to trwało zanim to straż usunęła.

Strona 10 z 11 [ Posty: 209 ] Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 Następna