Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 05 mar 2012, 0:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Hejo. Wiem że były już tematy o dalekich trasach, ale z tego co czytałem brane one były z punktu widzenia kierowcy zatrudnionego w firmie, a mnie interesuje temat z punktu widzenia szefa kierowcy czyli... Mam własną ciężarówkę i mam zlecenie jechać powiedzmy do miejscowości Astana w Kazachstanie. Jest to jakieś 4000km od Polski. Przyjmujemy że lecimy na Białoruś i na Moskwe-Vladimir-Cheboksary-Ufe-Kostanai- no i już prosto na Astane. Przyjmujemy że zawsze jeździłem na zachód i bliski wschód, dosłownie BLISKI. Po prostu mam zlecenia za dobre pieniądze i chce się podjąć. Jak mam planować trase. Mówie tutaj nawet o samej drodze, bo w końcu ta którą zaplanowałem tak naprawdę jest mi obca. Gdzie parkować, jak planować tankowanie, bo ciezko bedzie okreslic w Kazachstanie czy dalekiej Rosji jaka jest odległość od następnej stacji. Oglądałem zdjęcia z Mongolii i wręcz przerażająca jest pustka na horyzoncie. Chodzi mi głównie o sprawy logistyczne związane z paliwem jedzeniem poukładaniu sobie takiej podróży aby wszystko było pod kontrolą.

"Road is my Life"

Post Wysłano: 08 mar 2012, 18:00

Użytkownik

Użytkownik

GG: 24109702
Samochód: VOLVO FH12 420!

Na twoim miejscu nie parkował bym na "dzikich"parkingach ponieważ może się stać że zniknie ci paliwo z baków ;/ zatrzymuj się na jakiś większych stacjach będzie bezpieczniej...
A jeśli chodzi o tankowanie to najlepiej tankuj sobie w po z użyciu połowy baku bo jak sam napisałeś nie wiadomo gdzie będzie następna stacja,to samo z jedzeniem i piciem;)

Post Wysłano: 08 mar 2012, 18:39

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1656306
Samochód: PremiumDXI450

tyle świata już zwiedziłeś (nie zza szyby) Panie historyku i się na forum takie rzeczy pytasz...hmmm

Post Wysłano: 08 mar 2012, 20:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Uważaj bo tam pełno brudnych Kazachów. Swoją drogą Rumunów i Cyganów też może trochę być, nie wiem czy powinieneś się tam zapuszczać, jeszcze krzywdę im zrobisz i będzie.

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Post Wysłano: 08 mar 2012, 20:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Jeśli ciebie ta trasa przerasta chętnie pojadę za ciebie :mrgreen:
Nie przesadzaj że tam są takie pustkowia co jakiś czas znajdziesz stacje benzynową, ale radze raczej na tych firmowych tankować a nie firma krzak.
W Kazachstanie paliwo jest tańsze nisz na Rosji

Filmy z tras

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]