A ja mam ciekawą informację - kiedy ostatnio pisałem w temacie zdrowotnym psioczyłem jak diabli na
widzenie stereoskopowe, gdyż nie przeszedłem tego badania w marcu tego roku. Sytuacja była taka że niecały tydzień wcześniej zmieniłem okulary na mocniejsze o całe dwie dioptrie, w dodatku jeszcze na okularach mi zostało -1D "luzu" i zawaliłem.
Pan prowadzący badanie, mimo tego iż był świadomy mojej sytuacji, mimo tego że oświadczył, że zmiana okularów mogła wpłynąć na wynik badania słowem się nie zająknął że można w takim przypadku pójść na konsultację okulistyczną. Zwyczajnie mi powiedział że mnie nie puści, i że z taką wadą to mogę zapomnieć o zawodzie kierowcy - co nawiasem mówiąc zrobiłem.
I tak z uwagi na to że jestem od kilku lat strażakiem-ochotnikiem, a od przyszłego roku zmieniają się przepisy odnośnie kierujących pojazdami uprzywilejowanymi, a miałem okazję powtórzyć badania za darmo, to spróbowałem jeszcze raz zaczynając właśnie od okulisty... Tym razem miałem książeczkę z trójwymiarowymi obrazkami, zaliczyłem wszystkie, w dokumentacji dostałem wpis że
widzenie przestrzenne mam bardzo dobre.
No i jak się tu nie wkurzyć? Tyle miesięcy straciłem będąc przekonanym, że nie mam widzenia przestrzennego, a tu taka niespodzianka...
W czwartek (20.12) walczę dalej z psychotestami - jestem raczej dobrej myśli, mam tylko obawy odnośnie refleksu (aparat krzyżowy głównie), ale życzcie mi powodzenia
Jak przejdę to wracam do gry o robotę za kółkiem dużej maszyny
Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje