Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 sty 2011, 16:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Man F2000

Witam,

Jestem w tarapatach, i prosił bym kogoś doświadczonego o radę. Mianowicie mam problem ze skrzynia redukcyjną przy włączeniu blokady przedniego mostu w MAN'ie 8X6. Problem występował w tym, iż nie załączał mi się przód. Rozebrałem flansze (czy jakoś tak) od blokady przedniego mostu i wysypały mi się "kulki", czy może ktoś poradzić ile tych kulek powinno być, gdyż nie wiem czy muszę teraz kupić całą używaną skrzynie, czy jest to tylko kwestia zużytych części tych "kulek". Dodam tylko, że złożyłem to i przód się załącza, ale potrafi wyskoczyć.

Post Wysłano: 30 gru 2011, 21:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: MAN

Witam kolego czy sobie poradziles z tym tematem mam ten sam problem , ja juz dolozylem 4 kulki i mi nie wyskakuje ale wyszlifowalem zeby na walku i na tym sprzegielku i chodzilo z rok bez problemu ,problem pojawil sie teraz ze wszystkie zeby na sprzegielku sie wylamaly i bede chyba dorabial caly walek i zebatke bo zamiennikow nie ma a w oryginale to z 10 tys kosztuje

Post Wysłano: 16 maja 2012, 18:10

Użytkownik

Użytkownik

Proszę o pomoc. Mam problem ze skrzynia redukcyjną. Przy włączeniu blokady przedniego mostu w MAN'ie 8X6 załącza mi się przód ale wyskakuje co jakiś czas i niestety nie wiem co jest tego powodem. Czy może to byc wina zaworu przeciążeniowego czy całkiem coś innego ?

Post Wysłano: 16 maja 2012, 18:11

Użytkownik

Użytkownik

Proszę o pomoc. Mam problem ze skrzynia redukcyjną. Przy włączeniu blokady przedniego mostu w MAN'ie 8X6 załącza mi się przód ale wyskakuje co jakiś czas i niestety nie wiem co jest tego powodem. Czy może to byc wina zaworu przeciążeniowego czy całkiem coś innego ?

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]